"Od kluba neću više ni euro, već sam tražio raskid, neka moja plata ide drugim!"

Luis Alberto odlučio napustiti Lazio

"Od kluba neću više ni euro, već sam tražio raskid, neka moja plata ide drugim!"

Admin Čaušević

Ne dešavaju se svaki dan situacije da neki fudbaler stane pred kamere i javno kaže da ne želi novac od kluba za koji igra. Upravo je to uradio Luis Alberto, sjajni ofanzivac Lazija koji želi otići na ljeto.

Lazio je sa 4:1 pobijedio Salernitanu, ali je trijumf prošao u sjeni izjave Luisa Alberta koji je kazao da je tražio raskid ugovora i da odlazi na kraju sezone.

"Bilo je ovo nekoliko teških sedmica za mene, sa svime što se dogodilo. Projekt? Ne znam, ali znam da je ovo moja zadnja sezona ovdje, neću više biti dio kluba."

"Ne želim Laziju više uzeti ni euro, već sam tražio raskid ugovora. Preostale tri godine ostavit ću drugima."

"To će biti ispravan potez, to što sam bio dio ovog kluba mi je mnogo značilo. Došao je trenutak da se povučem i svoje plaće ostavim drugima."

Nakon izjava da Alberto odlazi novinari su tražili i komentar Igora Tudora. "Ne želim da komentarišem", glasio je njegov odgovor.

Oglasi

Nezadovoljni rezultatima navijači Lazija su tokom većeg dijela zviždali svojim ljubimcima i sama atmosfera za Nebeskoplave nije bila baš ugodna.

"Niste dostojni da nosit naš dres", poručili su tifozi Lazija igračima koji su igrali rimski derbi prošlog vikenda kada je Roma slavila sa 1:0.

"Nije bila laka situacija i zahvaljujem momcima na velikoj pobjedi, mislim da smo mogli zabiti još tri ili četiri gola", rekao je Tudor za DAZN.

"Kada smo otišli na pauzu, rekao sam im da je cilj da ne prime više golova. Možda se na papiru čini lako, ali Salernitana je zasjenila naš sistem, bili su fizički jaki.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sada je na nama da vratimo navijače na našu stranu", poručio je hrvatski trener.

Lazio je ove sezone po prvi put nakon dvije decenije igrao nokaut fazu Lige prvaka, ali su navijači nezadovoljni načinom na koji Claudio Lotito vodi klub te su protesti sve učestaliji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi