Juventus 'završio' zvijezdu velikog rivala
Brazilski fudbaler prvo pojačanje Stare dame (Foto: EPA)

Anderson stiže u Torino

Juventus 'završio' zvijezdu velikog rivala

Midhat Šljivak

Torinski Juventus završio je sjajan transfer. Novi fudbaler Stare dame postat će brazilski ofanzivac Felipe Anderson.

Juventus u narednim godinama planira povratiti tron u italijanskom fudbalu. Očekuju se brojne promjene u najvećem klubu s Apenina i brojna nova imena u sastavu.

Thiago Motta bi trebao preuzeti mjesto trenera umjesto Massimiliana Allegrija, a prvo pojačanje kluba iz Torina postat će brazilski ofanzivac Felipe Anderson.

Radi se o dobro poznatom licu i čovjeku koji je doslovno ikona velikog rivala Lazija. Dres Nebeskoplavih nosi već osam godina i igra odličan fudbal.

Ipak, odlučio je napraviti dodatni iskorak u karijeri. Dugo je u kontaktu s Juventusom i dogovor je gotovo završen.

Oglasi

"Juventus je na korak od potpisivanja Felipea Andersona kao slobodnog igrača. Zvanična ponuda je poslata brazilskom krilu i sve bi uskoro trebalo biti gotovo. Sve je u završnoj fazi, radi se na detaljima", saopštio je transfer guru Fabrizio Romano.

Anderson je u dresu Lazija proveo osam godina. Postao je ikona kluba, odigrao je 318 utakmica uz učinak od 56 golova i 63 asistencija.

Pored Lazija nastupao je za West Ham, Porto i Santos i definitivno je za ovog 30-godišnjak prelazak u Juventus potpis karijere.

Neće se ove vijesti sigurno dopasti navijačima Lazija. Oni su veliki rivali Staroj dami i vidjet ćemo šta će se desiti po povratku na Olimpico u dresu Bianconera.

Oglasi

Juventus priprema velike potpise

Sportski direktor Juventusa Cristiano Giuntoli sprema velike potpise u Torinu i Stara dama bi mogla izgledati znatno svježije.

Pored Andersona Juve je već završio fenomenalnog defanzivca Bologne Riccarda Calaifiorija, a iz ovog kluba žele i napadača Joshuu Zirkzeea.

Ofanzivni dio ekipe mogao bi pojačati i reprezentativac Italije Mateo Retegui iz Genoe, ali i fenomenalni engleski ofanzivac Mason Greenwood.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dosta je fudbalera koji se povezuju s Bianconerima. Među njima je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Dedić, kao i fenomenalni veznjak Bayerna Leon Goretzka.

Definitivno se sprema zanimljivo ljeto pred navijačima Juventusa. Ljubitelji crno-bijele boje mogli bi uživati u nekom novom Juventusu kojeg će voditi sjajni Thiago Motta.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Fenomenalni veznjak bayerna goretzka hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha Jel vas sramota pisati hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi