Sprema se veliko iznenađenje na Old Traffordu - Erik ten Hag postaje bivši?
Erik ten Hag je proteklog ljeta stigao iz Ajaxa, ali lako bi se moglo desiti da već nakon nekoliko mjeseci napusti ekipu Manchester Uniteda (Foto - EPA)

Već kontaktirali zamjenu

Sprema se veliko iznenađenje na Old Traffordu - Erik ten Hag postaje bivši?

Midhat Šljivak

Erik ten Hag mogao bi ranije od očekivanog napustiti poziciju menadžera Manchester Uniteda, a španski list AS tvrdi da je tim s Old Trafforda već poslao ponudu za posao aktuelnom španskom selektoru Luisu Enriqueu.

Nizozemski trener Erik ten Hag (52) preuzeo je Manchester United početkom ove sezone, ali ni pod njegovim vodstvom velikan s Old Trafforda ne blista.

Ten Hag i njegov itm imaju poneki bljesak, ali nedovoljno je to da bi Crveni đavoli bili u vrhu engleskog fudbala u ovom trenutku i očigledno da rukovodstvo tima s Teatra snova nije zadovoljno ni njegovim radom.

Spremni su ga navodno i zamijeniti drugim menadžerom, a španski list AS tvrdi da bi to mogao biti aktuelni selektor Španije Luis Enrique.

Navodno, 52-godišnji španski trener na stolu ima ponudu Manchester Uniteda da postane novi menadžer kluba i uskoro će biti poznato hoće li je i prihvatiti.

Pored Uniteda ovog stručnjaka na klupi žele i u Atleticu iz Madrida, timu koji se nakon više od decenije sprema za odlazak Argentinca Diega Simeonea.

Oglasi

Također, Fudbalski savez Španije izrazio je želju da nastavi saradnju s Luisom Enriqueom, ali on je već odbio novi ugovor vrijedan tri i po miliona eura godišnje.

Luis Enrique je na klupi Crvene furije od 2018. godine. Ovu selekciu je vodio u 43 utakmice i ima učinak od 25 pobjeda, 12 neriješenih rezultata i samo šest poraza.

Trenersku karijeru 52-godišnji trener započeo je u B timu Barcelone, potom je vodio Romu i Celtu, da bi od 2014. do 2017. godine s klupe vodio prvi tim Barcelone.

S katalonskim velikanom osvojio je gotovo sve što je mogao. Podigao je dva trofeja La Lige, tri trofeja Kupa Kralja, te po trofej u Ligi prvaka, španskom i evropskom Superkupu te FIFA klupsko prvenstvo svijeta.

Očigledno se Luis Enrique zaželio rada u klupskom fudbalu i vidjet ćemo hoće li zaista sjesti na klupu Manchester Uniteda.

Oglasi

Odlazak Erika ten Haga sigurno bi bilo iznenađenje jer je u Manchesteru tek nekoliko mjeseci i ima sasvim solidan učinak, iako tim ne blista na terenu.

Nizozemac je Crvene đavole vodio u ukupno 21 utakmici. Ima učinak od 14 pobjeda, dva neriješena rezultata i pet poraza.

On je na klupi zamijenio Ralfa Rangnicka, a odmah po dolasku u klub sukobio se s Cristianom Ronaldom kojeg je već otpisao iz ekipe zbog posljednjeg intervjua kojeg je dao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, očigledno se i njemu trese stolica i bit će interesantno vidjeti hoće li Ten Hag zaista dobiti otkaz.

Nakon Sir Alexa Fergusona koji je otišao 2013. godine menadžeri su se mijenjali, ali klub iz Manchestera nije ni blizu vrha engelskog fudbala.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tarchi
Veće smeće od članka dugo ne vidjeh. Al dobra ti je ideja za click bait novinarčiću glypi, mora se priznat.
4 0
NKZ1922
JOJ BOZE, **** vam portal majku prodanu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije