Luis Enrique prihvatio ponudu velikana koji očajnički želi Ligu prvaka - potpis u narednim satima

Sve je, navodno, dogovoreno

Luis Enrique prihvatio ponudu velikana koji očajnički želi Ligu prvaka - potpis u narednim satima

E. Škorić

Aktuelni francuski prvak PSG već neko vrijeme traži novog trenera, a čini se da je napokon pronašao pravu osobu za taj posao.

Christophe Galtier više nije trener Parižana, koji su ubrzo počeli u pregovore sa nekoliko vrhunskih trenera. Bili su u opticaju Mikel Arteta i naročito bivši trener Bayerna Julian Nagelsmann, ali u Parizu su dobili negativne odgovore.

Nakon što je Nagelsmann odbio PSG, krenuli su intenzivni pregovori sa bivšim selektorom Španije Luisom Enriqueom, koji je bez angažmana od kraja Svjetskog prvenstva u Kataru.

Prema pisanju L'Equipea, ostaju određene stvari da se dogovore prije nego će Enrique i zvanično postati novi trener PSG-a. Prethodno će klub morati ozvaničiti odlazak Galtiera, s kojim već postoji dogovor, a na osnovu odštete Galtieru će pripasti šest miliona eura.

Rukovodstvo smatra Luisa Enriquea idealnim za vođenje PSG-a. Ima iskustva u Ligi prvaka, takmičenju koje je osvojio s Barcelonom, stil igre mu je atraktivan i znao bi se nositi s teškašima u svlačionici.

Oglasi

Parižani su također odlučili da prihvatite sve uslove koje je Španac od njih tražio, svjesni da vrijeme istječe i da će za samo nekoliko sedmica krenuti pripreme za novu sezonu u kojoj PSG planira da napadne trofej Lige prvaka i da odbrani titulu u Ligue 1.

Narednih nekoliko sati bit će odlučujući za otključavanje dolaska Luisa Enriquea, koji će ponovo sjesti na klupu nakon posljednjeg iskustva sa Španijom koju je doveo do finala Lige nacija i polufinala Evropskog prvenstva.
Unatoč tome što je izazvao interes velikih klubova, uključujući Napoli i Chelsea, čovjek iz Gijona dao si je vremena za promišljanje ponuda, a PSG je najkonkretnija i ona koju bi mogao prihvatiti za nekoliko sati.

Enrique neće imati priliku da opet sarađuje s Lionelom Messijem jer je Argentinac već donio odluku da napusti PSG i potpisat će za Inter Miami, a neizvjesna je i budućnost Kyliana Mbappea.

Francuski reprezentativac inzistirao je da ne produži ugovor koji istječe sljedećeg ljeta, pa je klub odlučan da ga proda ovo ljeto, iako 24-godišnji napadač ima plan da ode u Real Madrid po isteku naredne sezone kao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Upitno je i hoće li Neymar ostati jer navodno njega vrbuju bogati Arapi. Al Hilal nije uspio da dovede Messija ovog ljeta, pa je spreman da plati masno za Brazilca...

Biće još transfera u Parizu. Očekuju se dolasci Manuela Ugartea iz Sportinga, Marca Asensija iz Real Madrida, zatim Kang-in Leeja iz Mallorce, dok se mnogi drugi sjajni igrači također povezuju sa trenutnom jednom od najbogatijih ekipa u Evropi.

Top Komentari

user1676286668
Ništa neće sa njim napravit prosječan trener...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi