Puklo među Portugalcima: Figo direktno prozvao krivca za ispadanje i digao zemlju na noge
Legendarni Figo krivcima proglasio Fernanda Santosa i njegov stručni štab.

Ionako su kivni na njega

Puklo među Portugalcima: Figo direktno prozvao krivca za ispadanje i digao zemlju na noge

E. Ganibegović

Portugal je san o osvajanju titule prvaka svijeta završio u četvrtfinalu, a legendarni fudbaler iz ove zemlje, Luis Figo, javno je, jasno i glasno, prozvao ljude koji su za to krivi prema njegovo mišljenju.

Reprezentacija Portugala ispala je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva nakon jučerašnjeg poraza od Maroka.

Iako su u Katar došli s ciljem da osvoje Svjetsko prvenstvo nakon što su proteklih godina dizali trofeje prvaka Evrope i Lige nacija, na to će morati sačekati barem još nešto manje od četiri godine.

Velike tenzije vladaju među navijačima Portugala, ali i ljudi u i oko reprezentacije. 

Legendarni fudbaler iz ove zemlje, Luis Figo, odlučio je jasno i glasno da kaže koga smatra krivcima za ispadanje od Maroka u četvrtini finala Mundijala.

"Ne možete osvojiti Svjetsko prvenstvo s Cristianom Ronaldom na klupi. Pobjeda protiv Švicarske? Sjajno! Ali možete li to učiniti svaku utakmicu? Ne. Ostaviti CR7 na klupi bila je greška, menadžer i njegov štab su odgovorni za ovaj poraz", mišljenja je Figo.

Oglasi

U Portugalu su navijači ionako kivni na selektora kojeg su "tjerali" još i prije početka prvenstva, a nakon jučerašnjeg poraza stolica se sve više drma Fernandu Santosu.

Zanimljivo, Fernando Santos je već ranije govorio o temi ostavljanja Cristiana Ronalda na klupi protiv Maroka i uopšte se ne kaje za to.

Na pitanje novinara da li mu je krivo što je Ronalda ostavio na klupi, on je jasno rekao da nije i da ne žali.

Mišljenja je da je Ronalda ubacio baš onda kada je trebalo, početkom drugog poluvremena. Ipak, ni Ronaldo nije uspio da bude prvi igrač koji je postigao gol Maroku na ovom Mundijalu, pa su Portugalci već danas na putu kući. 

Oglasi

Nakon svega oglasio se i sam Cristiano Ronaldo na Instagramu i jasno je da mu je sve teško palo.

Ronaldo je priznao da je njegov san bio osvajanje Svjetskog prvenstva sa svojom zemljom, ali na to sada definitivno, barem kao igrač, može da zaboravi. 

[instagram]https://www.instagram.com/p/CmB-vaEoR5z/[/instagram]

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Osvajanje Svjetskog prvenstva sa Portugalom je bio najveći i najambiciozniji san moje karijere. Srećom, osvojio sam mnogo naslova, uključujući i reprezentaciju, a moj najveći san je bio podići ime naše zemlje na najvišu svjetsku scenu. Borio sam se za to i jako sam se borio za svoj san. U pet nastupa na Svjetskom prvenstvu u prethodnih 16 godina, uvijek sam uz saigrače i podršku miliona Portugalaca davao sve od sebe. Ostavio sam sve na terenu. Nikada nisam pobjegao od borbe, nisam odustao od svog sna. Nažalost, on je jučer završio", napisao je Ronaldo i dodao:

"Ne isplati se reagovati vruće glave, samo želim da svi znaju da je puno toga rečeno, mnogo toga napisano i nagađano, ali moja posvećenost Portugalu nije se promijenila nijednog trenutka. Uvijek sam bio osoba koja se borila za svačiji cilj i nikada ne bih okrenuo leđa svojim saigračima ni svojoj zemlji."

Promo

Top Komentari

Realno01
Dobili ba likovi bez Ronalda 6:1.Pa koji ludak bi to pokvario promjenama u iducoj utakmici.Nije Ronaldo usao u 80 min nego pocetkom drugog poluvremena i nista apsolutno niti je promjenio niti doprinio,prema tome nista nije pogresno bilo.
6 1
user1596891057
Nije zaslužio da bude na klupi a neka je dobio nogu u manu jer svakako neće uspjeti u premijer ligi makar 10 godina
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi