Sinoć plakao, danas odabrao: Već je poznat novi klub Luisa Suareza?

Napustio Atletico Madrid

Sinoć plakao, danas odabrao: Već je poznat novi klub Luisa Suareza?

Admin Čaušević

Nova sezona za Luisa Suareza donosi nove izazove. El Pistorelo će igrati za treći različit klub u posljednje tri godine. 

Suarezu je istekao dvogodišnji ugovor s Atletico Madridom, a od publike na stadionu Wanda Metropolitano se oprostio od suzama.

Bez obzira što ima 35 godina daleko od toga da je Urugvajac za starog gvožđa i sigurno može igrati u nekom od konkurentnih timova.

Prema najavama inostranih medija Suarez je dobio poziv kojem će teško reći ''ne'' i prema svemu sudeći će postati dio ambicioznog projekta.

Naime, ogroman pritisak da potpiše ugovor na Suareza pravi Steven Gerrard koji radi odličan posao na klupi Aston Ville.

[twitter]https://twitter.com/violencelord1/status/1525933606862036998[/twitter]

Aston Villa je iz trenutne perspektive klub po mjeri za slavnog Urugvajca te je vrlo izvjesno da će na kraju i potpisati ugovor sa članom engleskog Premiershipa.

Klub iz Birminghama je prije nekoliko dana potpisao Philippea Coutinha iz Aston Ville i dovođenje Suareza bi sigurno bio dodatni iskorak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bivši napadač Barcelone itekako zna kako je igrati u Premiershipu pošto je nekoliko sezona igrao za Liverpool, a kapiten mu je bio upravo Gerrard.

Suarez je i ove sezone bio vrlo dobar sa dvocifrenim učinkom. Skupio je 44 nastupa u svim takmičenjima uz 13 golova što pokazuje da ima dovoljno kvaliteta za vrhunski nivo.

Top Komentari

denimen9
"Klub iz Birminghama je prije nekoliko dana potpisao Philippea Coutinha iz Aston Ville" - ovo više stvarno nema smisla. Nisam sitnjičavi lik kojemu sve smeta, ali brt ovo je previše grešaka za jedan dan.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi