Luis Suarez ili Edin Džeko?
Foto - EPA

Juventus pred odlukom

Luis Suarez ili Edin Džeko?

Midhat Šljivak

Torinski Juventus želi što prije dovesti novog napadača.

Dvojica su glavnih kandidata za poziciju 'devetke' u redovima Stare dame, a to su Luis Suarez i Edin Džeko.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine glavna je želja novog trenera Bianconera Andree Pirla. On ga smatra idealnim napadačem za svoj sistem igre i pregovori o njegovom angažmanu su odavno počeli.

Međutim, u posljednjih nekoliko dana ne događa se ništa. Džeko je dogovorio sve sa italijanskim prvakom, ali za sada pregovore koči Roma koja nije dogovorila dolazak zamjene.

Italijanski mediji tvrde da se trenutno ništa ne događa oko transfera Edina Džeke u Juventus i da bi to na kraju moglo dovesti Luisa Suareza u Torino.

Sportski direktor kluba Fabio Paratici već je razgovarao sa urugvajskim napadačem. Dogovoreni su svi uslovi i u ovom slučaju se čeka njegov rastanak sa Barcelonom, koji još uvijek nije dogovoren.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je dakle favorit Andree Pirla, ali Paratici sa druge strane želi što prije da zaključi transfer-rok pred start nove sezone i to bi na kraju moglo koštati Džeku transfera u Juventus.

Naredni dani će biti ključni u ovim transferima i tada će biti poznato ko će obući dres Stare dame sa brojem 9.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Quartararo20
Tesko je dovesti Dzeku jer se mora pored Edina pregovarati sa Amrom haha
5 1
Arnel925
Suarez ode u PSG
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi