Pravo je čudo kako Luis Suarez uopšte hoda - Zbog fudbala rizikuje da ostane invalid
Foto - EPA

Legendarni Urugvajac

Pravo je čudo kako Luis Suarez uopšte hoda - Zbog fudbala rizikuje da ostane invalid

M. Šljivak

Luis Suarez napustio je brazilski Gremio i karijeru će vjerovatno nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje ga čeka Inter Miami. 36-godišnjak međutim ima ozbiljne probleme sa zdravljem, povrede su učinile svoje i Suarez jedva stoji na nogama.

Luis Suarez ima ozbiljne probleme sa zdravljem. Povrede su učinile svoje, noge su stradale i 36-godišnji napadač svaki dan se budi s teškim bolovima.

Zbog toga je teško vjerovati da još uvijek igra fudbal. Bolovi su ogromni, ali želja za nastavkom karijere je veća, pa Suarez pred svaku utakmicu ima posebne tretmane.

"Dan prije svake utakmice popijem tri pilule, a nekoliko sati pred meč dobijem i injekciju. Da to ne radim, ne bih mogao igrati", riječi su Luisa Suareza.

Van terena je Urugvajac gotovo invalid. Niko ne vjeruje da uopšte može potrčati.

Oglasi

"Prvi jutarnji koraci su mi veoma bolni. Svako ko me vidi smatra da je nemoguće da igram fudbal. Ne mogu ni sa sinom igrati, a on me stalno zove. Moguće je da za pet godina neću biti u stanju da igram fudbal s prijateljima", riječi su Luisa Suareza.

Luis Suarez prolazi kroz pakao

Kroz kakve patnje je prolazio Luis Suarez govorio je predsjednik Gremija Alberto Guerra.

Guerra je otkrio detalje oko onog što je prolazio legendarni Urugvajac i jasno je da mu nikako nije lako igrati fudbal.

"Luis Suarez je dostigao svoj limit. Svakog dana dobija injekcije i ide na posebne tretmane zbog užasnih bolova koje ima u koljenu. Ti bolovi su stalni i ne prolaze. Situacija je baš ozbiljna", rekao je Guerra.

Međutim, Suarez je odlučio nastaviti karijeru. Nema namjeru da još uvijek stane i naredne godine ćemo ga gledati u dresu Intera iz Miamija.

Iza sebe legendarni Urugvajac ima veliku karijeru. Najbolje dane je proveo u Barceloni, a nastupao je za velikane poput Liverpoola, Ajaxa, Atletico Madrida.

Nije Suarez odustao ni od reprezentacije Urugvaja. U najdražem dresu je odigrao 138 utakmica i postigao je 68 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti