Precijenjen kao niko ranije: Potpuni krah karijere Luke Jovića
Luka Jović je na listi otpisanih igrača Fiorentine i lako bi se moglo desiti da napusti Viole (Foto: EPA)

Napušta Fiorentinu

Precijenjen kao niko ranije: Potpuni krah karijere Luke Jovića

Midhat Šljivak

Srbijanski napadač Luka Jović (25) mogao bi napustiti redove Fiorentine jer je tim iz Firence odlučio da ga proda nezadovoljan njegovim nastupima od dolaska iz Real Madrida prošlog ljeta.

Luka Jović je prošlog ljeta predstavljen kao veliku pojačanje Fiorentine. Stigao je iz Real Madrida kao slobodan igrač i očekivalo se dosta od njega u Firenci.

Međutim, 25-godišnji napadač iz Bijeljine se nije proslavio ni u Firenci. Njegov pad karijere nastavljen je i u Seriji A, pa je postigao samo tri pogotka.

Čelnicima kluba ne sviđa se ni njegov odnos prema ekipi. Zbog toga su ga spremni prodati i pokušat će uzeti koji milion za igrača čija je karijera u ogromnom padu.

Ako se transfer desi, njegov bivši klub Real Madrid će također dobiti nešto novca, odnosno Fiorentina im je dužna isplatiti 50 posto od transfera.

Ta cifra sigurno neće biti ni blizu one koju je Real za njega izdvojio 2019. godine. Tada su ga kupili od Eintrachta iz Frankfurta za čak 63 miliona eura.

Oglasi

U Madridu Jović nije pokazao ništa. Jedva da je imao status rezerve, pa je definitivno jedno od najgorih pojačanja u historiji kraljevskog kluba.

Pokušao je oživiti karijeru odlaskom na posudbu u Eintracht, potom je izabrao i Fiorentinu kao mjesto gdje će kreće ispočetka, no definitivno se može reći da je Jović popriličan promašaj.

Vidjet ćemo gdje bi Jović mogao završiti po odlasku iz Fiorentine. S 25 godina već je prošao mnogo toga i vjerovatno bi nekom timu mogao biti od pomoći.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, jasno je svima da je jedna sezona u dresu Frankfurta u kojoj je eksplodirao bila samo slučajnost i da se ne radi o napadaču svjetske klase kakvim su ga predstavljali.

Luka Jović je pored Fiorentine, Eintrachta i Real Madrida u karijeri igrao još za Benficu i Crvenu zvezdu, a za nacionalni tim Srbije odigrao je 30 utakmica i postigao je 10 golova.

Top Komentari

user1646074464
Božija kazna. Rođen u Bijeljini igra za srbiju
0 0
PK90
Come to Besiktas!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi