Bivši trener Dinama nada se dolasku Luke Menala: "Imali smo nekoliko razgovora..."
Reprezentativac BiH otpisan u Dinamu, povratak u Sloveniju se čini kao najbolje rješenje (Foto: EPA)

Povratak bh. reprezentativca

Bivši trener Dinama nada se dolasku Luke Menala: "Imali smo nekoliko razgovora..."

E. Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Luka Menalo (27) ima ugovor sa GNK Dinamo Zagreb do ljeta 2026. godine, no trener Sergej Jakirović na njega ne računa u nastavku sezone i krilni fudbaler traži novi klub.

Menalo je u iščekivanju raspleta situacije u kojoj se našao. Svjestan je da u Dinamu neće igrati, te da je bolje da ode ili na posudbu ili u transferu u neki drugi klub.

Trenutno je najbliže povratku u Sloveniju gdje je ranije igrao za ljubljansku Olimpiju, a tamo ga želi Celje i trener Damir Krznar.

Celjani su započeli jučer s pripremama za proljetni dio sezone i oni su trenutno najbolja ekipa u Sloveniji. Izabranici Damira Krznara odradili su jutarnji trening na Skalnoj kleti, zatim su otišli na zajednički ručak, a nakon toga su se uputili u Umag, gdje su u poslijepodnevnim satima odradili prvi trening na hrvatskom tlu.

Grofovi će na hrvatskoj obali provesti osam dana, nakon čega slijede dva slobodna termina, a potom glavni dio priprema u Turskoj. Ostaje da se vidi hoće li do tada u ekipi biti i Luka Menalo.

Oglasi

Damir Krznar, bivši trener Dinama, priznao je da postoje razgovori s Menalom i njegovim klubom

Krznar je priznao da postoje razgovori sa Menalom i Dinamom, ali nije siguran kolike su šanse da potpiše.

"Imali smo nekoliko razgovora, još nije blizu. Imamo još nekoliko opcija, nadam se da ćemo sve brzo riješiti", objasnio je Krznar.

Povezivao se i sa FK Sarajevo

Ranije se Menalo povezivao i sa Fudbalskim klubom Sarajevo, ali od transfera nije bilo ništa. Što se Menala tiče, on definitivno mora ubrzo promijeniti tim.

Na Maksimiru nije imao previše prostora za igru, pa je išao na posudbe u Slaven Belupo, Olimpiju i Rijeku. Ove sezone u dresu Modrih je nastupio u 10 utakmica i nije imao učinka. U tih 10 utakmica proveo je 374 minute na terenu.

U dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine 27-godišnji krilni napadač je odigrao 15 utakmica i postigao je tri pogotka.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Slovensku ligu jako dobro poznaje i povratak u Sloveniju bi mogao biti pun pogodak. Uostalom, tamo bi se borio za titulu koju teško da iko može oteti Celju, budući da je na +10 ispred Olimpije i čak +17 ispred trećeplasiranog Kopera.

Za mjesec dana počet će drugi dio sezoen, a Celje će u 20. kolu ugostiti ekipu Mure.

Top Komentari

Ham0
Sarajevo pogrijesilo. Ovaj je bolji od onog penarande jedno milijardu puta.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi