Modrićev potez danas je najbolja "osveta" Ancelottiju - ovakav maestro se ne drži na klupi

Hrvat je opet sjajan

Modrićev potez danas je najbolja "osveta" Ancelottiju - ovakav maestro se ne drži na klupi

Edmir Škorić

Fudbaleri Real Madrida protiv Osasune igraju meč devetog kola španske La Lige i nakon 45 minuta vodili su 1:0.

Favorit je Real na svom terenu i za sada sve ide u pravcu nove pobjede kraljevskog kluba. Na vrijeme su dali gol, kasnije još jedan i imaju sigurnih 2:0, iako naravno ima dovoljno vremena i za goste iz Pamplone da pokušaju da prirede senzaciju na jednom od najljepših svjestkih stadiona.

Prvi gokl postigao je Jude Bellingham u devetoj minuti nakon dodavanja Carvajala. Bio je to već sedmi gol u La Ligi sjajnog mladog Engleza koji je prvi strijelac prvenstva, a podsjetimo da je stigao tek ovog ljeta iz Borussije Dortmund.

U 55. minuti Bellingham je postigao novi gol i prosto je nevjerovatno kakve partije pruža ovaj mladi i sjajni fudbaler.

Bellingham počinje svoju eru u Madridu, a svoju možda završava Luka Modrić. 38-godišnji Hrvat nije igrao na prošla dva ligaška meča, prethodno ga je Ancelotti zamijenio na poluvremenu derbija protiv Atletica.

Oglasi

Ipak, Modrić se vratio u duelu Lige prvaka protiv Napolija, a zatim je danas startao u duelu sa Osasunom i pokazao zašto bi bila velika greška da ga Ancelotti otpiše bez obzira na godine.

Modrić je "doktorski" proigrao Carvajala prije gola Bellinghama i praktično je Hrvat iskreirao vodeći gol Madriđana.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1710663026628555053[/twitter]

Još uvijek ima magije u Lukinim nogama, iako se spominjalo da će napustiti Real i preseliti se u Inter Miami već na zimu, što naravno nije isključeno.

Prije današnje utakmice održana je press konferencija Reala na kojoj je Ancelotti govorio o Modriću, te je istakao da je i dalje motivisan i da i klub i sam igrač imaju želju da se saradnja nastavi.

"Nema šanse da ode u januaru. On ne želi otići i mi smo jako sretni zbog toga", rekao je Ancelotti, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"On misli da nam je važan, a mi isto mislimo da jeste. Očito da nije sretan minutažom, ali ja svaki dan pričam s njim i on je izuzetno motivisan".

"On je vođa. Modrić je od neprocjenjive vrijednosti za Real. Obožavam ga, svi volimo Luku", zaključio je Ancelotti iako je svima jasno da Luka ove sezone nema tako bitnu ulogu u Madridu kao prije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realno01
Novinarčiću nije to Barca da bali za jednim igračem nego niko nije veći od kluba.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi