Ancelotti kao da testira Lukino strpljenje: Jedino njega je ponizio pred El Clasico
Ancelotti je dokazao da je jedan od najboljih trenera i njegove odluke svakako imaju smisla, a Modriću je morao objasniti da je najbolje da sutra ne bude starter (Foto: EPA)

Hrvat je profesionalac, ali...

Ancelotti kao da testira Lukino strpljenje: Jedino njega je ponizio pred El Clasico

Edmir Škorić

Luka Modrić nikad ne zna šta da očekuje, čas je čarobnjak kojeg svi u Madridu dižu u nebesa, čas doživi poniženje, ali sa svojih 38 godina svjestan je da mu je neophodno više odmora nego prijašnjih sezona.

Nema igrača na planeti koji će reći: "Ok, ne igram, ali to mi ne smeta, tako trener želi i ja sam sretan zbog toga". Koliko god bio profesionalac, Modrić neće biti zadovoljan najnovijom odlukom trenera Carla Ancelottija, koji je odlučio napraviti promjene za nedjeljno finale Superkupa Španije protiv Barcelone.

Modrić je bio starter protiv Atletico Madrida u meču polufinala i upisao je asistenciju, a njegov tim slavio sa 5:3 i prošao u finale. Međutim, u finalu će početi na klupi. Njega je u prošlom meču u 67. minuti zamijenio Toni Kroos, a upravo će Nijemac dobiti prednost ispred Hrvata.

Odlučio je Italijan da ih rotira jer smatra da nisu spremni obojica igrati tako puno u dva meča u samo par dana razmaka, a osim toga, jasno je da je duel sa Atleticom bio jako iscrpljujući.

Očekuje da to bude jedina promjena u prvih 11. Iako se špekuliše da bi Kepa Arrizabalaga mogao biti zamijenjen Ukrajincem Luninom na golu, španski mediji tvrde da će Kepa ostati prvi izbor. Ostatak tima takođe se neće mijenjati, pa bi prvih 11 trebalo izgledati ovako:

Oglasi

Kepa; Carvajal, Nacho, Rüdiger, Mendy; Tchouaméni, Kroos, Valverde, Bellingham; Rodrygo i Vinicius.

Oba tima imaju jasne namjere i trofej je jedina želja. S jedne strane, Real Madrid ne zaboravlja šta se dogodilo u posljednjem finalu španskog Superkupa, kojeg su izgubili od Katalonaca sa 3:1. Finale koje je Kataloncima dalo samopouzdanje koje su iskoristili u Ligi koju su na kraju osvojili.

Dojam je ipak da je momentum trenutno na strani Reala, koji je lider u La Ligi i sa čak sedam bodova prednosti nad Barcelonom. Postoje razni motivi sa obje strane, a poseban motiv imat će Jude Bellingham, koji blista otkako je ljetos prešao u Real Madrid, no nedostaje mu trofej.

Ancelotti na press konferenciji

"Dobro smo. S puno mirnoće u ekipi. Oporavilii smo se. Suočavamo se sa prvim naslovom u sezoni, utakmicom koju će svi gledati. Carvajal je dobro. Trebao mu je još jedan dan odmora. Igrat će bez problema. Već sam odlučio ko će braniti, ali to neću reći. Cijenim vašu zabrinutost oko toga ko brani, ali ne trebate brinuti", rekao je Ancelotti.

Oglasi

"Superkup je takmičenje koje završava sutra. To je važan naslov za imidž kluba. Clasico je uvijek izjednačen. Real Madrid je možda malo bolji, ali sve je izjednačeno. Real Madrid ne igra za osvetu. Oni idu van u najboljem izdanju zbog zahtjeva ovog kluba. Respektujemo rivala koji nas je pobijedio prošle godine,ali glad je uvijek ista. Iluzija je pripremati se za ovakvu utakmicu jer to svi vide. Ima ih puno čimbenika, fizičkih i emocionalnih. Također postoji zabrinutost hoće li to učiniti dobro", dodao je Ancelotti.

A šta Xavi sprema za sutra?

Ovo bi mogla biti postava Barcelone: ​​Inaki Pena, Araujo, Kounde, Christensen, Balde; Gündogan, De Jong, Sergi Roberto, Pedri; Lewandowski i Joao Felix.

Očekuje se da Joao Felix zamijeni povrijeđenog Raphinhu, koji je morao napustiti teren protiv Osasune. Portugalac je ušao u drugom poluvremenu tog meča i bio je na kraju ključan za Katalonce.

Nadalje, Xavi bi mogao promijeniti formaciju i vezni red pojačati s četiri igrača, kao što se dogodilo prošle godine. U Barceloninoj postavi za finale Španskog superkupa golman će biti Inaki Pena.

U odbrani neće biti nikakvih novosti. Kounde će biti na desnom beku, Balde će igrati lijevo, dok će Araujo i Christensen biti srednji bekovi. Araujo bi mogao igrati i kao krilo, zaustaviti Viniciusa, pomaknuvši Koundea u sredinu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Promjene će biti i na centru terena. Gündogan , De Jong i Sergi Roberto činit će vezni red, dok bi, ukoliko Xavi promijeni formaciju, vezni red pojačao i Pedri.

Susret Reala i Barcelone u Rijadu počinje sutra u 20 sati, a kladionice prednost daju, doduše ne veliku, Realu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti