Nesretnog Sterlinga su i protivnici tješili nakon onog što je napravio - Ostatak svijeta mu se smije
Ofanzivac Chelseaja nije imao svoj dan

Slobodnjak za zaborav

Nesretnog Sterlinga su i protivnici tješili nakon onog što je napravio - Ostatak svijeta mu se smije

M. Šljivak

Chelsea je danas na Stamford Bridgeu savladao Leicester s 4:2 i ostvario je plasman u polufinale FA Kupa. Ovaj meč ponudio je dosta toga, a u glavnoj ulozi bio je nesretni Raheem Sterling koji je promašio penal, te je izveo i jedan od najgorih slobodnjaka u posljednje vrijeme.

Raheem Sterling definitivno nije igrač kakav je bio u Manchester Cityju. U dresu Chelseaja igra zaista skromno i nije ispunio očekivanja koja su u timu sa Stamford Bridgea imali kada su ga 2022. godine za 50 miliona funti doveli iz redova velikog rivala.

Današnji meč protiv Leicestera u četvrtfinalu FA Kupa 29-godišnji krilni fudbaler neće pamtiti po dobrom. Iako je u pobjedi od 4:2 upisao asistenciju, uspio je promašiti penal i obrukati se šutiranjem slobodnjaka s ivice kaznenog prostora.

Imao je Sterling u 26. minuti šansu da poveća prednost svog tima na 2:0. Šutirao je s 11 metara, no Jakub Stolarczyk brani njegov udarac.

U nadoknadi se koliko-toliko iskupio asistencijom za Colea Palmera koji pogađa za 2:0, ali ono što je napravio u 75. minuti postat će predmet ismijavanja na društvenim mrežama.

Oglasi

Sterling je preuzeo odgovornost za jedan slobodnjak kojeg je Chelsea dobio na samom vrhu kaznenog prostora. Bila je to fenomenalna prilika da se ugrozi gol rivala.

Ipak, napadač Plavaca se obrukao. Poslao je loptu daleko iznad gola i na Stamford Bridgeu se čuo samo uzdah razočarenja. Koliko je ovo loš udarac bio govori i činjenica da su Sterlinga i protivnici tješili.

Reakcija i navijača na tribinama dovoljno govori o svemu. Svi su očekivali barem udarac u gol, a dobili su ono što su najmanje očekivali.

Oglasi

Raheem Sterling ove sezone ima učinak od osam golova i 10 asistencija u 36 odigranih utakmica, no često je na udaru zbog loših nastupa koje zna nerijetko prikazati.

Axel Disasi postigao rijetko viđen autogol

Defanzivac Chelseaja Axel Disasi u ovom je meču postigao rijetko viđen autogol.

Igrala se 51. minuta kada je Disasi jako loše procijenio situaciju na terenu. Nije vidio da je Robert Sanchez van svog gola i poprilično je jako uputio povratnu loptu prema njemu.

Lopta je umjesto u nogama golmana domaćeg tima završila u mreži. Izraz lica Disasija kada je vidio da lopta ide u mrežu dovoljno govori. Odmah je znao da je zabrljao.

Leicester je potom uspio doći i do 2:2 pogotkom Mavididija, ali u nadoknadi meča Plavci s dva pogotka dolaze do prednosti i prolaska dalje.

Chelsea je prošao u polufinale FA Kupa i borit će se za trofej i na taj način ima mogućnost spasiti još jednu izuzetno skromnu sezonu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi