Modrića na Etihadu čeka veliki neprijatelj: "Ne volim to da govorim... ali taj čovjek je najgori!"

Hrvat ga ima u lošem sjećanju

Modrića na Etihadu čeka veliki neprijatelj: "Ne volim to da govorim... ali taj čovjek je najgori!"

Edmir Škorić

Luku Modrića čeka još jedna posebna i velika utakmica, ali i čovjek kojeg "ne može očima".

Real Madrid će u srijedu navečer gostovati na Etihadu ekipi Manchester Cityja u revanšu četvrtfinala Lige prvaka. Došao je red na još jedan fudbalski klasik, a sada će pasti i odluka o tome ko će proći u polufinale. Sve je još uvijek otvoreno, budući da je prvi sraz bivših evropskih prvaka završen rezultatom 3:3.

Luka Modrić nije bio starter u Madridu, dok bi u Manchesteru mogao dobiti priliku od prve mimute. Ako to ne bude slučaj. jasno je da će iskusni hrvatski reprezentativac ući u nastavku.

Interesantno je da će utakmicu suditi Italijan Daniele Orsato, a španska Marca odmah je podsjetila kako je riječ o čovjeku koji je Luki ostao u lošem sjećanju.

Orsato je jedan od rijetkih osoba u svijetu fudbal koje je Modrić žestoko i javno prozvao u cijeloj svojoj karijeri koja traje već više od 20 godina, pa stoga Marca naziva Orsata "Modrićevom najgorom noćnom morom".

Oglasi

Na poluvremenu polufinale utakmice Hrvatske i Argentine na Mundijalu u Kataru, Netflixove kamere snimile su Luku Modrića kako u tunelu govori Danieleu Orsatu, što su bile neviđene scene.

"Ne volim govoriti o sudijama, ali ovaj (Daniele Orsato) je jedan od najgorih. Ne pamtim ga po dobrome, katastrofa. Za mene to nije penal", izjavio je Modrić.

Bit će ovo deseti put da Orsato sudi Realu u Ligi prvaka. Real ga po dobrom pamti iz sezone 2021/22, laad su u revanšu sa 3:1 savladali upravo City i nakon toga se plasirali u finale protiv Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Orasto je Realu prvi put sudio u sezoni 2015/16 u utakmici grupne faze protiv švedskgo Malmea kada su Kraljevi slavili sa 8:0. U sezoni 2022/23 je sudio Realu u gostima kod Leipziga, kada je kraljevski tim poražen s 3:.

Posljednja utakmica Danieola Orsata s Real Madridom bila je uzvratna utakmica četvrtfinala sezone 22/23, 0:2 u korist bijelih u dvoboju odigranom na Stamford Bridgeu protiv Chelseaja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi