Čuo da ga Real želi prodati i odlučio reagovati: "Ako mi kažu..."
Marokanski reprezentativac još ne zna gdje će igrati (Foto: EPA)

Diaz na raskrsnici

Čuo da ga Real želi prodati i odlučio reagovati: "Ako mi kažu..."

Midhat Šljivak

Brahim Diaz je na jako dobar način iskoristio šansu koju je dobio u Real Madridu ove sezone, no u narednoj bi mogao nositi dres drugog kluba - Chelseaja.

Marokanski fudbaler Brahim Diaz mogao bi ostati bez mjesta u Real Madridu. Dolaskom Kyliana Mbappea i Endricka ionako velika konkurencija u napadačkom dijelu ekipe postaje još veća i Real će se vjerovatno odreći usluga pojedinih fudbalera.

Diaz je taj koji je prvi pik za odlazak. Španski mediji tvrde da je Chelsea taj koji je spreman izdvojiti 60 miliona eura za njegove usluge.

24-godišnji ofanzivac ne želi ići iz kluba, osim ako mu oni lično ne saopšte da mora. Tako je navodno saopštio ljudima koji su mu bliski.

"Ako mi klub kaže da ne računa na mene, razmotrit ću opcije, ali sretan sam u klubu i oni su zadovoljni sa mnom. Ne želim napustiti najbolji tim na svijetu. Ovaj klub je moj san", rekao je Diaz.

Oglasi

Marokanac je ove sezone odigrao dosta dobro. Koristio je maksimalno šansu koju mu je dao Carlo Ancelotti i ostvario je učinak od devet golova i pet asistencija u 34 nastupa.

Podsjetimo, Diaz je član Kraljeva postao 2019. godine. Stigao je iz Manchester Cityja za 17 miliona eura.

Kako nije dobio pravu šansu za igru, rukovodstvo kraljevskog kluba ga je poslalo na trogodišnju posudbu u AC Milan. To se ispostavio kao pravi potez jer je na San Siru eksplodirao.

Real ga je prošlog ljeta odlučio vratiti u svoje redove. I to je bio pravi potez jer Diaz igra odlično.

Arda Guler ide putem Diaza

Arda Guler mogao bi također napustiti Real Madrid u ljetnom prijelaznom roku. Mladi Turčin će na posudbu.

Oglasi

Ogroman interes vlada za 19-godišnjaka. Real Sociedad se posljednji javio, a AC Milan namjerava napraviti isti posao kakav su imali s Diazom.

Ni Guler ne želi ići. Smatra da ima dovoljno kvaliteta da se izbori za status, no to će biti jako teško.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vrlo je moguće da će na kraju i Arda na posudbu. Gdje će igrati još nije poznato, a najrealnija opcija je Real Sociedad.

Turski fudbaler je stigao prošlog ljeta iz Fenerbahčea za 20 miliona eura. Ne dobija previše šanse za igru i ne nazire se da bi se išta moglo promijeniti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi