Na Bernabeu su već svi slavili pobjedu, a zatim su se desile sekunde katastrofe

Atletico uzeo bod u 93. minuti

Na Bernabeu su već svi slavili pobjedu, a zatim su se desile sekunde katastrofe

Midhat Šljivak

Real Madrid je u derbiju 23. kola španske La Lige na Santiago Bernabeu dočekao gradskog rivala Atletico. Uzbudljivi meč završen je bez pobjednika (1:1), a gosti su do boda došli u 93. minuti.

Gradski derbi Madrida nije počeo dobrim vijestima za Real. Ionako povredama uništen tim doživio je još jedan ogroman problem jer se na zagrijavanju povrijedio Vinicius Junior.

Umjesto njega iskusni lisac Carlo Ancelotti je u sastav ubacio Brahima Diaza. Ispostavio se to kao dobar potez jer je Brahim Diaz postigao vodeći gol na utakmici.

Ovaj fudbaler se proslavio u 20. minuti.  Iskoristio je prostor u kaznenom prostoru Atletica i matirao je Oblaka za prednost od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor iako su oba tima imala dobre šanse da promijene rezultat, a u nastavak je Atletico krenuo nešto aktivnije.

Oglasi

U 48. minuti Jorgandžije dolaze do pogotka. Nakon kornera zabija Stefan Savić, no VAR je pokvario slavlje ekipi Diega Simeonea. Saul je ometao Lunina, bio je i u ofsajdu, pa je pogodak poništen.

Pokušavao je gostujući tim izvući barem jedan bod. Nije međutim nikako uspijevao da ugrozi Lunina na pravi način i Real se dobro branio.

Imali su i Kraljevi svoje šanse. Brahim Diaz je izgledao odlično, pokušavali su Kroos i Joselu, ali nisu uspjeli riješiti meč.

A onda u nadoknadi meča katastrofa za Real Madrid. Marcos Llorente u 93. minuti pogađa za 1:1 i donosi Atleticu veliki bod.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 23. kolo:

Real Madrid - Atletico Madrid 1:1

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realno01
Gdje ste UEFAlonci sada da kmečite.2 čista penala nisu suđena ni VAR gledali nisu.Jel se ovako namješta Realu liga? Koliko ste jadni
2 4
NodzeRM
Ovaj prgavi Atl.M treba iz lige izbaciti. Hoce se zaliti mali prgavi simeone na sudjenje?.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi