Ono što je Modrić doživio sinoć u Kairu ne zaslužuje niko, sramotno šta su mu Egipćani uradili

Bez poštovanja prema nekada najboljem igraču svijeta

Ono što je Modrić doživio sinoć u Kairu ne zaslužuje niko, sramotno šta su mu Egipćani uradili

E. Čaušević

Reprezentacija Hrvatske pobijedila je sinoć Egipat sa 4:2 i osvojila turnir koji se igrao u Kairu prethodnih dana. Odličan meč odigrao je i iskusni Luka Modrić koji je na kraju digao trofej u zrak, no kapiten Vatrenih gostovanje na Misr stadionu neće baš pamtiti po lijepom zbog poteza navijača domaćeg tima.

Hrvatska je u Kairu igrala turnir u sklopu priprema za nastup na Evropskom prvenstvu, a na kraju izabranici Zlatka Dalića uspjeli su da dođu do trofeja.

Vatreni su odigrali sinoć sjajnu utakmicu u finalu protiv domaćina Egipta i zasluženo slavili sa 4:2. Golove su postigli Vlašić, Petković, Kramarić i Majer, dok su strijelci za domaći tim bili RAbia i Abdelmonem.

Iako je Hrvatska gubila sa 1:0 na kraju je napravila sjajan preokret i zasluženo osvojila trofej pobjednika ovog turnira.

Modrić se sinoć nije upisao u listu strijelaca, ali je za 60 minuta koliko je igrao odigrao odličnu utakmicu. Upravo je iskusni veznjak kreirao preokret Hrvatske jer je bio asistent kod golova Vlašića i Petkovića kojim su gosti poveli sa 2:1.

Oglasi

Upravo je Modrić bio taj koji je na kraju utakmice podigao u zrak trofej koji je Hrvatska osvojila, ali gostovanje na Misr stadionu u Kairu neće baš pamtiti samo po lijepom.

Modrić je u Kairu doživio ono što nijedan fudbaler ne zaslužuje, a posebno ne čovjek s takvom historijom u ovom sportu.

Naime, navijači Egipta su od početka utakmice na meti imali Modrića. Prilikom svakog prekida, a posebno kornera, laserima su ometali kapitena Hrvatske, te se vidjelo da je to iskusnom veznjaku itekako smetalo.

Mnogi laseri navijača Egipta bili su upereni u Modrićeve oči što je zaista sramotno ponašanje, a Hrvatu je to itekako smetalo što je i pokazao prilikom izvođenja kornera u 36. minuti, ali sudija uopšte nije reagovao.

Oglasi

Navijačima Egipta to je bilo smiješno i naslađivali su se Modriću, no takve stvari su zaista sramotne i davno prevaziđene, te igrač kalibra kapitena Hrvatske nakon svega što je dao ovom sportu to nije zaslužio.

Šta se dešavalo u 36. minuti kada se najbolje vidjelo kakvu "torturu" Modrić proživljava kod izvođenja svakog prekida možete POGLEDATI OVDJE.

Na kraju su Hrvati za takvo ponašanje navijača domaćeg tima imali najbolju moguću "osvetu" jer su došli do potpunog preokreta i zaslužene pobjede.

Iako nisu briljirali u prvom susretu protiv Tunisa ekipa Zlatka Dalića sinoć je bila daleko bolja i konkretnija, te nastupom na ovom turniru u taboru reprezentacije Hrvatske na kraju sigurno mogu biti zadovoljni.

Prije početka Evropskog prvenstva selekcija Hrvatske će početkom juna odigrati još dva prijateljska susreta i to protiv Sjeverne Makedonije i Portugala. Podsjećamo, na EP se nalaze u grupi sa Španijom, Italijom i Albanijom.

Top Komentari

Famos1987
Oni se u Hrvatskoj pobise Hajduk i Dinamo a pricaju o laserima koji idiotluk
0 3
Sioux1921
Ja amaterskog I glupog naslova majko mila ovo samo ima na ss
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti