Luka Modrić promašio penal, a onda pokazao da mu je fudbalski IQ 1000: "Znao je šta radi"

Potez koji je sigurno "poremetio" Bernarda Silvu

Luka Modrić promašio penal, a onda pokazao da mu je fudbalski IQ 1000: "Znao je šta radi"

Endin Čaušević

Luka Modrić sinoć se nije proslavio na Etihadu jer je promašio penal u okršaju Manchester Cityja i Real Madrida, ali i pored toga mnogi smatraju da je potez hrvatskog veznjaka na kraju bio taj koji je preokrenuo stvari u korist Kraljeva.

Real Madrid uspio je da se plasira u polufinale Lige prvaka iako su mnogi već vidjetli Manchester City na tom mjestu, ali Kraljevi su pokazali još jednom da ih niko ne smije otpisivati.

Nakon 120 minuta utakmice na Etihadu rezultat je bio 1:1 što je značilo da ćemo putnika u narednu fazu saznati nakon penala.

Prvi penal za Manchester City pogodio je Julian Alvarez, a potom je loptu uzeo Luka Modrić. Hrvata je pročitao Ederson i uspio je da odbrani njegov udarac, te se činilo da više nema povratka za kraljevski klub.

No, nakon toga Bernardo Silva i Mateo Kovačić su promašili penale što je sve preokrenulo. Real je uspio da golovima Bellinghama, Lucasa, Nacha i Rudigera prođe dalje zbog čega je Modriću pao kamen sa srca.

Oglasi

Međutim, iako je iskusni hrvatski reprezentativac promašio penal na kraju je postao junak Kraljeva jer mnogi smatraju da je upravo Modrićev potez bio presudan da se situacija preokrene u korist Reala.

Modrić je nakon promašenog penala loptu koja se odbila do njega ispucao na tribine Etihada, a to je Bernarda Silvu očito poremetilo.

Čekalo se više od minutu da Silva dobije loptu kako bi mogao izvesti penal, te mnogi smatraju da je to narušilo njegov fokus i uzrokovalo da na kraju Portugalac očajno izvede udarac s bijele tačke koji je Lunin lagano odbranio.

Modrića na društvenim mrežama hvale da je izveo potez koji je prelomiio sve i pokazao da ima IQ 1000 kada je fudbal u pitanju.

Oglasi

"Modrić je dobro znao šta radi...", "Modrićeva odluka da napuca loptu na tribine je uzrok što je Silva kasnije promašio penal", "To su psihološke igre, kakav potez Modrića", "IQ 1000 Luke Modrića nakon promašenog penala", bili su samo neki od komentara na društvenim mrežama.

Sigurno da je čekanje dok su navijači vratili loptu na teren prouzrokovalo nemir kod Bernarda Silve, te je to zaista bio detalj koji je na kraju utakmicu odveo na stranu Real Madrida.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Taj promašaj je vratio samopouzdanje Kraljeva koji do kraja nisu griješili s bijele tačke dok je nakon Silve penal promašio i Kovačić.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

jassony
E gluplji tekst i gljuplju teoriju nisam u zivotu procita. Dajte medlju za glupost ovom hadalju od novinara
1 0
Baron22
Dali se početi smijati bayernu sad ili je još rano hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi