Perez izabrao žrtvu: Prije deset dana je rekao da bi volio igrati s Mbappeom, Real ga sad prodaje

Tri su potencijelne destinacije

Perez izabrao žrtvu: Prije deset dana je rekao da bi volio igrati s Mbappeom, Real ga sad prodaje

Admin Čaušević

Kylian Mbappe je potpisao ugovor s Real Madridom, a navodno će sve biti ozvaničeno tek nakon što Kraljevi okončaju svoj nastup u Ligi prvaka ove sezone pa bi se mogao čekati mjesec maj za potvrdu jednog od najvećih transfera u posljednje vrijeme.

Već godinama je Real flertovao sa Mbappeom, a na kraju je Francuza uspio dovesti kao slobodnog agenta, ali će pri tome platiti ogroman bonus.

Madridski AS je prije nekoliko dana izvjestio kako će cijeli posao računajući bonus i ukupnu petogodišnju platu Kraljeve koštati nevjerovatnih pola milijarde eura.

Koliko-toliko uloženog u Francuza Los Blancosi će pokušati nadoknaditi prodajom nekih od svojih igrača. A čini se da je izbor pao na Rodryga.

Osim Mbappea na ljeto će se Realu priključiti i Endrick što Rodryga automatski čini viškom i upravo bi sjajni Brazilac mogao postao postati prva žrtva.

Oglasi

Navodno Florentino Perez i ostatak rukovodstva ne smatraju da je napadač napredovao kako se to odnjega očekivalo bez obzira što je već upisao 200 nastupa.

Već se spominju tri moguće destinacije za Rodryga. Prva je PSG, a druge dvije su iz Premiershipa, odnosno Manchester United i Liverpool.

Radi se o klubovima sa izuzetnom kuponovom moći i vjeruje se da svi mogu ispuniti Realov zahtjev u iznosu od 80 miliona koliko Kraljevi žele za Rodryga.

Zanimljivo da je prije desetak dana, odnosno nakon pobjede nad Gironom sam Rodrygo kazao da bi volio igrati s Mbappeom, ali je upitno da li će mu se ta želja ispuniti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Volio bih da Mbappe dođe. Uvijek želim igrati s najboljim igračima na svijetu, a on je jedan od najboljih, ali on je igrač PSG-a i ne mogu previše pričati o njemu", rekao je tada brazilski napadač.

Inače, već se nagađa da je Real spremio broj 10 za Mbappea pošto će isti ostati slobodan nakon odlaska Luke Modrića na kraju sezone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joe17
Pa oni svaki dan nesto posu protiv Reala, jer su fanovi male propale barce, i onda samo bezze nesto da napisu vs Reala...
2 0
Culer
Rodrygo ne vrijedi 80 mil. On vrijedi 180. Hahahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi