Legenda Real Madrida ne želi da Perez stvara nove Galaktikose, jasno rekao zbog čega

Helguera je tada bio dio Kraljeva

Legenda Real Madrida ne želi da Perez stvara nove Galaktikose, jasno rekao zbog čega

Endin Čaušević

Florentino Perez želi da po drugi put u Real Madridu napravi ekipu Galaktikosa koju će činiti ponajbolji svjetski igrači kao što je to bilo prije 20-tak godina. No, tadašnji član kraljevskog kluba Ivan Helguera upozorio je Pereza da prvi put kada su stvoreni Galaktikosi to baš nije bio najbolji period Reala.

Španski mediji u posljednje vrijeme pišu o tome da Florentino Perez ponovo želi u Real Madridu napraviti ekipu Galaktikosa koja će biti sačinjena od ponajboljih svjetskih fudbalera.

S Realom se u posljednje vrijeme uveliko povezuje Kylian Mbappe, a navodno Perez želi dovesti Erlinga Haalanda i Alphonsa Daviesa koji bi također bili ogromna pojačanja za kraljevski klub.

Perezu to ne bi bilo prvi put da stvara nevjerovatan tim prepun zvijezda jer je istu stvar uradio prije 20-tak godina kada je doveo Ronalda, Davida Beckhama, Luisa Figa, Zinedinea Zidanea i mnoge druge, no nije se previše proslavio.

To nije bio baš uspješan period za Real Madrid što se tiče osvojenih titula iako su ovaj tim činili neki od najboljih igrača svijeta u tom trenutku, a ekipa je dobila tada nadimak Galaktikosi.

Oglasi

Upravo na to je upozorio predsjednika kraljevskog kluba nekadašnji igrač Reala i član tadašnje ekipe Galaktikosa, Ivan Helguera, koji je poručio da bi Perez trebao da uči iz pogrešnih poteza koje je tada pravio.

"Moraš da učiš na greškama koje su napravljene tada. Bilo je tada mnogo zvijezda i sjajnih igrača, ali ništa nije osvojeno. Lijepo je kada imaš sve te igrače u klubu, ali moraš da znaš da balansiraš kako bi imao i dobru ekipu koja će da funkcioniše najbolje što treba i da osvaja trofeje. To je ključno", rekao je Helguera i dodao.

"Za Mbappea bi to bio sjajan iskorak u karijeri i kada dođeš u Real Madrid ne postoji veći izazov od toga kasnije. Moraju biti pažljivi koga će sve dovesti i kakav tim želi da naprave".

Helguera se osvrnuo ponovo i na Galaktikose od prije 20 godina kada je Real i pored svih tih zvijezda u ekipi imao poprilično "sušan" period kada su titule u pitanju.

"Šta je pošlo po zlu? Nije bilo balansa u ekipi. Previše ofanzivnih igrača u ekipi, a to je pravilo probleme odbrani. Bio sam u odbrani tada i bilo je jako teško da se branimo kada imaš toliko igrača u ekipi koji su više ofanzivno nego defanzivno orijentisani. Zato je balans ključan u svemu tome i mora na sve da se misli", zaključio je bivši defanzivac Reala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 48-godišnjak u Real Madrid je stigao na ljeto 1999. godine iz Espanyola i na stadionu Santiago Bernabeu proveo je osam godina. Igrao je još u Valenciji gdje je u decembru 2008. godine završio karijeru. S Realom je prije ere Galaktikosa uspio da osvoji dvije titule Lige prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi