Mladoj zvijezdi Reala smrklo, Modriću svanulo: Sreća u nesreći za Hrvata pred novi izazov
FOTO: EPA

Kraljevi odradili trening u Bragi

Mladoj zvijezdi Reala smrklo, Modriću svanulo: Sreća u nesreći za Hrvata pred novi izazov

Haris Zilić

Real Madrid sutra u Bragi protiv istoimenog domaćina igra duel trećeg kola Lige prvaka u okviru grupe C, ali kraljevski klub je večeras suočen i sa problemima.

Na zvaničnom treningu u Bragi pred sutrašnju utakmicu povrijedio se Eduardo Camavinga. Francuski fudbaler je napustio trening ranije, držao se za nogu gdje je osjetio bol.

U svlačionicu je otišao u pratnji doktorskog tima, a Carlo Ancelotti je na press konferenciji istakao da će Camavinga najvjerovatnije propustiti meč, ali više informacija o zdravstvenom stanju znat će se ujutro nakon dodatnih pregleda.

Camavinga je trebao biti starter na sredini terena, ali sada italijanski stručnjak mora pronaći novo rješenje.

Sreća u nesreći za Ancelottija je što ima dobru klupu, a sigurno da cijela situacija ide na ruku iskusnom hrvatskom veznjaku, Luki Modriću.

Oglasi

Modrić je u posljednje vrijeme sve češće na klupi Reala, ispao je iz prvog tima, ali povreda francuskog fudbalera mogla bi Modrića vratiti u startnu postavu.

Ancelotti sigurno neće dozvoliti sebi da puno eskperimentiše i ako ujutro doktori budu i zvanično dali Camavingi crveno svjetlo za nastup, Modrić je prva opcija da ga zamijeni.

Španski mediji pišu da je atmosfera na treningu Reala bila odlična i da povreda Camavinge nije puno poremetila planove.

Alaba i Nacho se vraćaju nakon povreda, trenirali su u punom intezitetu pa to može radovati Ancelottija i stručni štab Reala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon dva odigrana kola Real je lider sa šest bodova, dok je Braga trećeplasirana sa tri osvojena boda. Duel u Bragi počinje u 21 sat, a u istom terminu drugi meč ove grupe igraju Union Berlin i Napoli.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi