Najtužnija fotografija u karijeri, a onda pitanje novinara koje je Modrića totalno izbacilo iz takta

Bio je vidno utučen nakon poraza

Najtužnija fotografija u karijeri, a onda pitanje novinara koje je Modrića totalno izbacilo iz takta

Endin Čaušević

Hrvatska nije uspjela da osvoji prvi veliki trofej u svojoj historiji jer je nakon penala poražena od Španije u Ligi nacija. Svi se sada pitaju da li je Luka Modrić odigrao posljednji meč za Vatrene, a to je pokušao da sazna i jedan od hrvatskih novinara čije pitanje se baš i nije svidjelo kapitenu Hrvatske.

Hrvatska je bila na korak da konačno osvoji veliki trofej i zlatnu medalju, ali u finalu Lige nacija na kraju je Španija poslije penala uspjela da dođe do pobjede.

U 120 minuta utakmice u Rotterdamu nismo vidjeli golove, te smo pobjednika saznali nakon penala. Iako je Hrvatska imala nevjerovatnu podršku s tribina na kraju to nije pomoglo Vatrenim da dođu do zlata.

Međutim, nakon utakmice u centru pažnje našao se Luka Modrić jer se svi pitaju da li je iskusni veznjak po posljednji put igrao za reprezentaciju. Bilo je jasno koliko mu je poraz teško pao, a čak su ga tješili i protivnički igrači nakon što je meč završen.

Modrić je još prije početka finalne utakmice priznao da je donio konačnu odluku i nije htio pričati o tome dok se ne završi Liga nacija.

Oglasi

Jedan od hrvatskih novinara je odmah nakon utakmice pokušao "izvući" iz Modrića odluku koju svi čekaju, ali se iskusnom veznjaku Real Madrida nije baš svidjelo što su ga novinari "zaskočili" na takav način i postavili mu to pitanje.

"Cijela Hrvatska sada čeka ono što ste najavili nakon završnice Lige nacija", počeo je novinar, a Modrić je odmah odlučio da ga prekine i bilo je jasno koliko mu se to pitanje nije svidjelo.

"Imam odluku, ali ne mislim sada o tome pričati", rekao je Modrić, dok je novinar ponovo pokušao s pitanjem: "Ne želite otkriti da li odlazite ili ostajete?", a iskusni veznjak je kratko dodao "Ne želim o tome pričati sada", te je otišao dalje.

Modrić je pored srebrene medalje u Ligi nacija u dresu reprezentacije Hrvatske uspio da osvoji srebro i bronzu na Svjetskom prvenstvu.

Mnogi su se nadali da će pobjedom protiv Španije i osvajanjem Lige nacija krunisati nevjerovatnu karijeru i na najbolji način oprostiti se od dresa Hrvatske, ali se to na kraju nije desilo.

Također, na društvenim mežama kruži fotografija Modrića kako prolazi tužno pored trofeja Lige nacija nakon što je dobio medalju, a mnogi su poručili da je to vjerovatno najtužnija njegova fotografija u karijeri.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Očekuje se da će se Modrić u narednim danima oglasiti i saopštiti odluku, ali mnogi smatraju da je već sada jasno da će se on gotovo sigurno oprostiti od dresa reprezentacije Hrvatske.

Top Komentari

K79
oprašta se tek poslije eura
0 0
plemic
sad ga treba anatemisati jer voli domovinu i boli ga poraz. trebao je otiću na lokanciju u dubrovnik ili u pušionu dudliša ili ... modrić je svjetska veličina. on vraća uloženo u sebe. hrvati ga sa pravom obožavaju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi