Šta slijedi za Hrvatsku? Vatrenim se sprema odlazak koji će biti mnogo bolniji od Modrićevog!

Na pomolu revolucija

Šta slijedi za Hrvatsku? Vatrenim se sprema odlazak koji će biti mnogo bolniji od Modrićevog!

Admin Čaušević

Kako će reprezentacija Hrvatske dočekati septembar i nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo? Ako je vjerovati posljednjim medijskim pisanjima moglo bi doći do značajnih promjena. 

Luka Modrić i dalje ne odgovara na pitanje svih pitanja. Hoće li i dalje nositi dres Vatrenih? Iz Španije su dali na znaku, ali legendarni veznjak i dalje odlaže saopštavanje odluke.

Ugledni AS je u ponedjeljak saopštio da je Modrić odlučio ubuduće igrati samo za Real Madrid, međutim potvrde iz hrvatskog tabora kao i samog veznjaka još uvijek nema.

I dok su Hrvati na iglama čekajući Modrićevu odluku, čini se da se u pozadini sprema još jedan odlazak koji bi značajano utjecao na samu reprezentaciju.

Naime, selektor Zlatko Dalić kotira kao najozbiljniji kandidat za trenera saudijskog kluba Al Nassr za kojeg inače nastupa Cristiano Ronaldo.

Oglasi

Dalić je na klupi Hrvatske posljednjih šest godina, a reprezentaciju Hrvatske je vodio do srebra i bronce na svjetskim prvenstvima te drugog mjesta u Ligi nacija.

U prošlosti je Livnjak također imao unosne ponude iz egzotičnih dana, ali bi ostajao na klupi, međutim čini se da je ovaj put iskušenje veće nego ikad.

Očekuje se da Dalić u narednih nekoliko dana saopšti Saudijcima svoju odluku, a njegov eventualni odlazak bi zasigurno uzdrmao sve u Hrvatskoj.

Po dolasku u Zagreb nakon poraza od Španije u finalu Lige nacija Dalić je govorio šta je to što ga stalno zadržava na klupi Vatrenih.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Zbog svojih razmišljanja. Kada nešto napraviš, najbolje se povući. Mene vuče motiv, mene vuče Hrvatska i meni nema ljepšega posla od ovoga koji ja tu radim."

Inače, tokom Svjetskog prvenstva u Kataru pojavio se podatak prema kojem Dalić na klupi Hrvatske kao selektor godišnje zaradi 550.000 eura. Nema sumnje da su mu Saudijci spremni ponuditi daleko više...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti