Zlatko Dalić ne strahuje od Turske, pa je i sastav Hrvatske već poznat
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Selektor Vatrenih pred važan meč

Zlatko Dalić ne strahuje od Turske, pa je i sastav Hrvatske već poznat

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Hrvatske sutra će u Osijeku u duelu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ugostiti selekciju Turske. Selektor Zlatko Dalić ima problema s povredama, posebno ga muče napadači, no već je poznato kojih 11 fudbalera će istrčati na teren.

Hrvatska u jako bitnoj utakmici u Osijeku čeka selekciju Turske. Selektor Zlatko Dalić suočio se s brojnim problemima, posebno u fazi napada gdje je bez Andreja Kramarića i Bruna Petkovića koji su otpali zbog povreda, dok je Marko Livaja odlučio da se oprosti od dresa Vatrenih.

Petković će biti na klupi, kao i Josip Juranović, a od prve minute će na poziciji 'devetke' igrati napadač Benfice Petar Musa.

Sastav Hrvatske bi trebao izgledati ovako: Livaković, Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Sosa, Modrić, Brozović, Kovačič, Pašalić, Musa, Brekalo.

Zlatko Dalić nije previše zabrinut. Vjeruje u uspjeh svojih momaka protiv Turske.

Oglasi

"Nemam razloga biti zabrinut. Meni je gore kad igram protiv Latvije i Armenije nego protiv Brazila i Argentine. Sutra imamo ključnu utakmicu i možemo riješiti pitanje plasmana na Euro", rekao je Dalić i ističe da je odbrana ključna:

"U odbrani je ključ i bitno je da je svi igraju. Možemo biti zadovoljni kako svi igraju", ističe Dalić i traži strpljenje.

"Strpljenje je uvijek bitno, a sutra naročito. Važna su nam tri boda i nebitno je kada ćemo dati gol. Važno je da igrači ne gube glavu. Nećemo se previše otvarati ako ne zabijemo gol. Igrat ćemo svoju igru i čekati šanse", rekao je Dalić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Susret Hrvatske i Turske igra se sutra na Opus Areni u Osijeku od 20:45 sati, a glavni sudija je poznati Englez Anthony Taylor.

Na tabeli obje selekcije imaju po 10 bodova uz napomenu da Vatreni imaju utakmicu manje.

Top Komentari

Frane
Ubit ćemo ih s rezervnom ekipom
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti