Žestok udar na Modrića zbog Cristiana - Ove će riječi zauvijek odjekivati fudbalskim svijetom
Foto - EPA

Čuveni defanzivac uvjeren

Žestok udar na Modrića zbog Cristiana - Ove će riječi zauvijek odjekivati fudbalskim svijetom

Midhat Šljivak

Hrvatski reprezentativac Luke Modrić je 2018. godine osvojio Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera svijeta, te je tako prekinuo desetogodišnju dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Ipak, legendarni Rio Ferdinand smatra da je Ronaldo opljačkan i da je on zaslužio tu nagradu prije Modrića.

Luka Modrić je 2018. godine ispisao historiju hrvatskog fudbala. Postao je najbolji fudbaler svijeta po izboru France Footballa i prekinuo je dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija, koji su se na tronu smjenjivali čak 10 godina.

Ipak, ne smatraju svi da je legendarni Hrvat zaslužio tu nagradu. Rio Ferdinand smatra da je CR opljačkan.

"Ronaldo je opljačkan za jednu Zlatnu loptu. To je godina kada ju je Luka Modrić osvojio", rekao je Ferdinand.

Modriću je uveliko pomoglo to što je 2018. godine vodio Hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva u Rusiji i uvjerljivo je pobijedio u glasanju ispred Ronalda. Dobio je 753 boda, a CR 478.

Oglasi

Te sezone je pored srebra na Mundijalu Modrić osvojio trofej Lige prvaka s Real Madridom. To je bilo dovoljno za osvajanje nagrade za najboljeg na svijetu.

S druge strane CR je u toj sezoni, posljednjoj u redovima kraljevskog kluba, postigao je 44 gola u 44 utakmice i upisao je osam asistencija.

Interesantno je i to što Rio Ferdinand smatra Luku Modrića jednim od trojice najboljih veznjaka svih vremena, a ne bi mu dao Zlatnu loptu.

Za Ferdinanda nema nikakve dileme. Pirlo nije ni blizu Modriću kojeg smatra jednim od najboljih svih vremena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pirlo ili Modrić? Modrić", rekao je Ferdinand i zatim objašnjava:

"Kada pričamo o najboljim veznim fudbalerima svih vremena, Pirlo nema tu šta tražiti. Tu su Xavi, Iniesta i Modrić", jasan je stav legendarnog fudbalera.

Top Komentari

SEJFUDIBIKODZE
ma hajd da budemo realni,poredit modrica i Ronalda je kao ficu i mecku,ne serendajte, i Pjanic je u svoje vrijeme bio klasa za modrica,kad bi modric dao go ko Pjanic iz slobodnog lelujava tz. lopta.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi