VAR "oteo" bod Dinamu, Dedić i Salzburg izbili na prvo mjesto

Okafor odlučio pobjednika

VAR "oteo" bod Dinamu, Dedić i Salzburg izbili na prvo mjesto

Esmer Oštraković

Utakmicu u okviru trećeg kola grupne faze Lige prvaka odigrale su ekipe Salzburga i Dinama iz Zagreba.

Pobjedu je ostvarila domaća ekipa, a konačan rezultat bio je 1:0.

Prvo poluvrijeme donijelo je sjajan nogomet obje ekipe. Stvarali su i nogometaši Salzburga, ali i igrači Dinama prilike, ali lopta nije htjela u gol.

Salzburg je u prvom poluvremenu bio nešto opasniji, ali Dinamo je imao aktivan rezultat na početku drugog dijela utakmice.

U drugom poluvremenu ekipa Salzburga je još više pojačala svoje napade prema golu protivničke ekipe što im se na kraju isplatilo.

Igrao se 71. minut kada je dosuđen penal za domaću ekipu. Odgovornost je preuzeo Okafor, te je rutinski matirao Livakovića. Njegov gol možete pogledati OVDJE.

Oglasi

Do kraja utakmice Dinamo je pokušao doći do poravnanja, ali to nogometašima ovog kluba nije pošlo za rukom.

Uspjeli su nogometaši gostujućeg tima postići gol u 94. minuti, ali je na asistenciju pomoćnika iz VAR sobe gol poništen.

Vrijedi istaći i to da je još jednu sjajnu partiju pružio i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Amar Dedić, koji sa svojim Salzburgom gazi prema drugoj rundi takmičenja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon odigrane utakmice ekipa Salzburga se nalazi na prvoj poziciji sa pet osvojenih bodova, dok je Dinamo sada na trećem mjestu sa tri boda.

Naravno promjene na tabeli su moguće jer će kasnije večeras svoju utakmicu u Londonu odigrati Chelsea i Milan.

Top Komentari

Samsung
Nije normalno kako ofirno ova srbenda sa arene 3 navija protiv Dinama, znaci dade gol dinamo jedva iZgovori 1:1, ponistise ga radost odmah.Sto puta ponavlja da ih je salzburg zasluzeno nadigrao Srbi definitivno najnakaradniji narod u historiji covjecanstva
4 2
lalinjo
Šteta,Drmić imao dobru šansu prije poništenog gola,da je zabio promijenio bi cijeli tijek utakmice,doduše i Moharami napravio penal kao da igra u nekoj seoskoj ligi,a ne Ligu Prvaka.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi