Padaju rekordi - svi prate let aviona u kojem se nalazi veliko pojačanje i stići će oko 17 sati

"Zvijer" je na putu

Padaju rekordi - svi prate let aviona u kojem se nalazi veliko pojačanje i stići će oko 17 sati

Edmir Škorić

Navijači su u delirijumu i s nestrpljenjem očekuju dolazak velikog pojačanja, bez dileme najvećeg posljednjih nekoliko godina.

Utorak je označen kao dan kada će velika zvijezda sletjeti u Rim. Prema posljednjim informacijama, avion će stići oko 17 sati, a već sada hiljade navijača okupirale su aerodrom u Rimu.

Navijači Rome svjesni su koliko će značiti dolazak takvog golgetera za nihov tim. Hiljade njih čak putem avioradara na internetu prati let aviona iz Brisela prema Rimu, a trebao bi veoma brzo stići na odredište. Prema sajtu Flightradar24, let je najpraćeniji na svijetu sa preko 8.000 ljudi koji prate rutu.

Prva etapa putovanja je Luton gdje su stigli sportski direktor Rome Tiago Pinto , a zatim vlasnici Dan i Ryan Friedkin, spremni da odlete u Brisel po napadača, a zatim krenu prema Rimu gdje će ih dočekati veliki broj navijača.

Oglasi

Romini čelnici uspjeli su postići dogovor sa Chelsejaem i Romelu Lukaku konačno stiže na posudbu, a Plavcima će na osnovu toga biti isplaćeno sedam miliona eura, dok Rimljani imaju pravo na otkup igračeva ugovora.

Bilo je ovo dosta burno ljeto za Lukakua, nakon što se vratio iz Intera u Chelsea. Nerazzurri su bili prvobitno spremni da ga zadrže, a onda su iznenada odustali od Belgijanca, nakon što su otkrili da je 30-godišnjak tajno pregovarao sa Juventusom, čak i samo nekoliko dana prije njihovog finala Lige prvaka u Istanbulu.

Uvrijeđeni Inter odlučio je da odustane od Lukakua, a potom mu je propala mogućnost da pređe u Juventus, dok su jedine prave ponude bile one iz Saudijske Arabije, što je Lukaku odbio da prihvati, želeći da ostane u Evropi.

Oglasi

Budući da Al-Hilal nije razmatran, a Inter tražio napadača negdje drugdje, Lukaku je zadužio advokata Sebastiena Ledurea da mu pronađe novi dom u Italiji. U fokusu su posebno bila dva vrhunska kluba – Juventus i Milan. Prvi je već transfer, potez, dok su drugi bili otvoreno u potrazi za napadačem.

Lukakuovi predstavnici su se više puta sastali sa Juventusom i Massimiliano Allegri je jasno stavio do znanja da želi da se postigne dogovo. Milan je s druge strane brzo odustao od igrača koji je nosio dres njihovog ljutog rivala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada je sve propalo, Lukaku je bio prisiljen ostati u Londonu, ali je bio otpisan i trenirao je sa U21 ekipom, da bi na kraju stigao poziv Rome i Josea Mourinha, koji je očajnički trebao novog napadača nakon povrede Tammyja Abrahama.

Ovaj 30-godišnjak je pristao da smanji svoju platu na 7,5 miliona eura neto kako bi na kraju došao do povratka u Seriju A, a u Rimu prava ekstaza zbog njegovog dolaska...

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Cuj veliko pojacanje hagagaha
4 0
Mostarac94
Sreca njegova pa postoji Hazard inace bi bio najveci aktivni panj u fudbalu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti