Luksemburg trenirao na Bilinom polju, sutra se nadaju prekidu negativne tradicije

Protivnik BiH odradio službeni trening u Zenici

Luksemburg trenirao na Bilinom polju, sutra se nadaju prekidu negativne tradicije

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbalska reprezentacija Luksemburga odradila je službeni trening na Bilinom polju u Zenici uoči sutrašnje utakmice protiv selekcije Bosne i Hercegovine.

Tim koji s klupe predvodi trener Luc Holtz u Zenicu je doputovao bez svoje najveće zvijezde, Gersona Rodriguesa, koji je izbačen iz reprezentacije nakon što nije došao na trening, te ga je selektor odstranio i zatvorio mu vrata reprezentacije. Još jedan standardan igrač i ofanzivac AIK-a iz Stockholma Vincent Thill napustio je reprezentaciju koji je navodno nezadovoljan statusom u reprezentaciji. Tako se selekcija Luksemburga našla u teškoj poziciji pred jedan veoma bitan meč protiv konkurenta drugu poziciju i plasman na Evropsko prvenstvo.

Ipak u Luksemburgu se nadaju da će igrači koji dobiju šansu opravdati povjerenje, te da će sutra izvući pozitivan rezultat, a to bi sigurno bilo sve osim poraza. Nakon tri odigrana kola, Luksemburg se nalazi na trećoj poziciji sa četiri osvojena boda. Na današnjoj press konferenciji selektor Luksemburga je kazao da njegova selekcija ima bod više od reprezentacije Bosne i Hercegovine, odnosno da su ispred domaće selekcije na tabeli nakon tri odigrana kola, dodao je i da je domaći tim sutra favoriti, ali i pod većim pritiskom nego njegov tim.

Tim Luca Holtza je pobijedio Lihtenštajn 2:0, dok je poražen od Portugala 6:0, a protiv Slovačke su odigrali bez golova 0:0.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U posljednjih sedam utakmica Luksemburga i Bosne i Hercegovine svih sedam pobjeda zabilježila je selekcija Bosne i Hercegovine što je sigurno i dodatni motiv za Luksemburg da pokuša prekinuti taj negativan niz već u sutrašnjoj utakmici na Bilinom polju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi