Petarda Lazija protiv očajnog Beneventa
Foto: EPA

Sigurna pobjeda rimskog kluba

Petarda Lazija protiv očajnog Beneventa

Endin Čaušević
Teme:

Fudbaleri Lazija danas su u gostima savladali Benevento (1:5) u okviru 11. kola italijanske Serije A.

Rimski tim je odigrao još jednu sjajnu utakmicu i došao do nova tri boda protiv fenjeraša Beneventa koji je nastavio svoju crnu seriju. Lazio je već u četvrtoj minuti poveo sa 0:1. kada je Bastos pogodio na asistenciju Immobilea. 

Desetak minuta kasnije bilo je 0:2, a ovaj put Immobile je bio strijelac. U 24. minuti je riješeno sve u ovoj utakmici kada je Immobile upisao drugu asistenciju, a mrežu Beneventa zaresao je Marušić za 0:3.

Domaći su se uspjeli koliko-toliko vratiti rezultatski u meč golom Lazaara za 1:3. Ipak, to je bilo sve što je Benevento uspio da uradi u ovom meču, jer je Lazio do kraja postigao još dva gola. Prvo je na 1:4 povisio Parolo, a konačnih 1:5 u samom finišu meča postavio je Nani.

Bh. reprezentativac Senad Lulić igrao je do 71. minute utakmice. Lazio je trenutno na trećem mjestu sa 28 bodova, dok je Benevento zakucan za dno tabele i još uvijek ovaj tim nije uspio da osvoji nijedan jedini bod.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 11. kolo:

Benevento - Lazio 1:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti