Lulić se vratio u reprezentaciju, ali pred njim je u narednom periodu još važnija odluka

Kako će postupiti kapiten Lazija?

Lulić se vratio u reprezentaciju, ali pred njim je u narednom periodu još važnija odluka

A. Čaušević

Senad Lulić je prije nekoliko dana zvanično potvrdio svoj povratak u reprezentaciju BiH, ali u narednom periodu ga čeka odluka koja će na neki način odrediti njegov nastavak karijere. 

U prošlom desetljeću Lulić je postao apsolutni heroj navijača Lazija. Kada nekom navijaču Nebeskoplavih spomenete njegovo ime odmah se sjete osvojenog Kupa Italije iz 2013. godine.

Iskusni fudbaler je u međuvremenu postao i kapiten Lazija. Sa 34 godine je nedodirljiv u startnoj postavi i produžena ruka trenera Simonea Inzaghija na terenu.

Luliću ugovor s Laziom ističe na kraju sezone, prvobitni plan je bio povratak u Švicarsku, ali stvari bi se mogle promijeniti jer jednostavno kao i reprezentacija BiH tako i rimski tim ne može bez njega.

Povratnika u redove Zmajeva u martu čekaju utakmice baraža s reprezentacijom BiH, a nakon toga će ponovo morati na pregovore i donijeti možda i važniju odluku, da li otići ili ostati u Rimu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lazio je za svog kapitena već spremio ponudu, uskoro će mu i zvanično biti predstavljena nakon čega će Lulić biti na novom iskušenju. Jedno je sigurno, da se navijači Lazija pitaju bh. reprezentativac nikad ne bi napustio Nebeskoplave.

Lulić je u dosadašnjem dijelu sezone upisao već 24 nastupa i na svim susretima je bio starter. Zabio je jedan, ali izuzetno vrijedan gol i to u duelu Superkupa protiv Juventusa kada su Biancocelesti i osvojili trofej.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi