Lulićevoj eri na Olimpicu došao kraj

Heroj Lacijala napušta Rim

Lulićevoj eri na Olimpicu došao kraj

A. Čaušević

Na prste se mogu nabrojati klubovi gdje neki bh. fudbaler ima status i reputaciju kao što to Senad Lulić ima u Laziju. 

Zahvaljujući golu iz finala Kupa Italije 2013. godine i pobjedi nad Romom Lulić je prirastao srcu svakom navijaču Nebeskoplavih te je zauvijek ušao u historiju rimskog kluba.

Lulić za Lazio igra od 2011. godini, međutim kako svakom igraču dođe kraj igranja u nekom klubu tako je i sa Lulićevom erom na kultnom Olimpicu.

Bivšem bh. reprezentativcu ugovor s nekadašnjim prvakom Italije ističe na kraju sezone te je ovaj 33-godišnjak odlučio da napusti rim. Supruga Sandra je sa djecom već odselila u Švicarsku te iskusni bočni fudbaler jedva čeka da im se pridruži.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, rimski klub se nada da bi plasmanom u Ligu prvaka aktuelni kapiten ekipe mogao promijeniti mišljenje i tako produžiti svoj boravak u prijestolnici Italije.

Istinski junak Lacijala je u prethodnih osam i pol godina za Lazio odigrao 339 utakmice te je postigao 33 gola i upisao asistencije. Dva puta je osvojio italijanski Kup te jednom Super kup te zemlje.

Top Komentari

nedoni46
grande lula, velika m,uda
3 0
edo111
Sad vidimo ,koliko nedostajes raprezentaciji,bravo Lulicu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi