Na dan kada Koeman objavljuje spisak, zvijezda iznenadila Nizozemce oproštajnom porukom

De Jong okončao karijeru u reprezentaciji

Na dan kada Koeman objavljuje spisak, zvijezda iznenadila Nizozemce oproštajnom porukom

Edmir Škorić

Luuk de Jong (32) donio je iznenađujuću odluku da više ne igra za reprezentaciju Nizozemske, a interesantno da je istu objavio na dan kada novi selektor Ronald Koeman objavljuje najnoviji spisak igrača.

Koeman će danas objaviti spisak igrača na koje računa protiv Francuske i Gibraltara ovog mjeseca u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a neposredno prije nego je isti ugledao svjetlo dana, napadač PSG-a se putem društvenih mreža oprostio od nacionalnog tima.

32-godišnji De Jong je za nizozemsku reprezentaciju odigrao 39 utakmica u kojima je zabio osam golova.

Napadač je debi upisao 9. februara 2011. protiv Austrije, a posljednju međunarodnu utakmicu odigrao je 9. decembra 2022. na Svjetskom prvenstvu u Kataru. De Jong je potom ušao kao zamjena u izgubljenom četvrtfinalu protiv Argentine.

Osim Svjetskog prvenstva u Kataru, De Jong je doživio i Evropsko prvenstvo 2021. te Evropsko prvenstvo 2012. godine. Neće se pokušati izboriti za Evropsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj.

De Jong će se u potpunosti fokusirati na klupsku karijeru i prekinut će s nizozemskom reprezentacijom.

Oglasi

Nije poznato zašto je De Jong odlučio da se više ne stavlja na raspolaganje. "Bila mi je čast. Hvala za uspomene", napisao je PSV-ov centarfor.

Nije poznato da li se na ovaj potez odlučio nakon razgovora sa Koemanom, koji mu je možda javio da na njega ne računa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Koeman je početkom godine imenovan za novog selektora Nizozemske, nakon što je prethodno Louis van Gaal odstupio s te pozicije.

Nizozemce čeka dosta posla u borbi za EP jer se nalaze u teškoj grupi s Francuskom, Grčkom i Irskom uz otpisani Gibraltar. Svoju narednu utakmicu igraju 24. marta u Francuskoj, a tri dana kasnije dočekuju Gibraltar.

Top Komentari

RuthlessDyni
Napadač PSV-a, ne PSG-a.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti