Novi trofej za Prinčeve: PSG osvojio Kup Francuske
(Photo by federico pestellini panoramic)

U finalu bolji od Lyona

Novi trofej za Prinčeve: PSG osvojio Kup Francuske

Haris Zilić

Posljednja subota u mjesecu maju rezervisana je bila za finale u Kup takmičenjima. Nakon engleskog FA Cupa i njemačkog DFB Pokala, večeras smo dobili i osvajača francuskog Coupe de France.

U finalnom duelu u Lilleu na stadionu "Pierre-Mauroy" snage su odmjerili Lyon i PSG, a na kraju je slavila ekipa PSG rezultatom 2:1 i stigla do nove duple krune u Francuskoj.

Prvo poluvrijeme pripalo je Prinčevima koji su igrali odlično, a i dvije prilike pretvorili su u pogotke.

U 22. minuti Dembele ne dodavanje Mendesa pogađa za 1:0, a u 34. minuti Ruiz je precizan za 2:0 i rezultat prvog poluvremena.

Lyon bolje otvara drugo poluvrijeme. U 55. minuti O'Brien koristi dodavanje Cherkia i smanjuje prednost PSG-a na 2:1.

Oglasi

Nakon toga dobra prilika za PSG u 66. minuti, Dembele je bio u situaciji jedan na jedan, ali nije bio precizan.

Mogao je Lyon do izjednačenja u 77. minuti, O' Brien je bio u novoj prilici, šutirao je glavom, ali lopta odlazi malo pored desne stative golmana Donnarumme.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, završeno je 21: za pariški klub koji je mogao početi sa još jednim slavljem.

Ovim je i okončana sezona u Francuskoj, a titula PSG-a u Kupu dala je i konačan odgovor u putnicima u evropska takmičenja naredne sezone.

PSG je osvojio titulu i Kup, ide u Ligu prvaka, a s njima će u Ligu prvaka Monaco i Brest, dok će Lille u kvalifikacije za Ligu prvaka. U Evropa ligu idu Nice i Lyon, a u konferencijsku ligu će ekipa Lensa.

Lyon je užasno otvorio sezonu, čak su bili u zoni ispadanja nekoliko kola, ali na kraju je dobro završilo koliko-toliko, izborili su Evropa ligu, igrali su i finale Kupa Francuske.

Coupe de France, finale:

Lyon - PSG 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi