Crvena zvezda u zaostatku nakon spektakularnog meča u Haifi
Foto - EPA

Šampion Srbije poražen od Maccabija

Crvena zvezda u zaostatku nakon spektakularnog meča u Haifi

M. Šljivak

Maccabi Haifa pobijedio je Crvenu zvezdu s 3:2 u prvom duelu play-offa za plasman u Ligu prvaka.

Fenomenalan napadački meč viđen je u Izraelu, a na kraju je domaći sastav upisao pobjedu i s prednošću dolaze u Beograd naredne sedmice.

Ofanzivno Maccabi ulazi u meč te u 18. minuti stiže do vodstva. Frantzdy Pierrot pogodio je za prednost domaćeg tima od 1:0.

Crvena zvezda se potom budi i do kraja prvog dijela srbijanski prvak pravi veliki preokret. Prvo je Pešić u 27. minuti uz dosta sreće nakon šuta Kataija pogodio za 1:1, a zatim je u 40. minuti Guelor Kanga sjajno pogodio za preokret i vodstvo gostiju od 2:1.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a za samo 15 minuta u nastavku domaća ekipa stiže do preokreta.

Pierrot je u 51. minuti pogodio po drugi put večeras. Dobro je ispratio jedan centaršut i matirao je Borjana za 2:2.

Oglasi

Deset minuta kasnije Maccabi dolazi do 3:2. Tjarron Chery je ovog puta našao put do mreže za novo vodstvo izraelskog šampiona.

Potom je uslijedio period veoma mirne utakmice. Trajao je on sve do samog finiša kada je Crvena zvezda ipak uspjeka stvoriti nekoliko šansi pred golom Maccabija. Međutim, promjene rezultata nije bilo i Maccabi u Beograd ide s 3:2 iz ovog meča.

Revanš meč između Crvene zvezde i Maccabi Haife igra se u utorak u Beogradu.

Benfica je u Lodzu savladala kijevski Dinamo s 2:0 i došla je na korak od plasmana u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Portugalski velikan je oba gola postigao u prvom poluvremenu. Pogađali su Gilberto u devetoj i Ramos u 37. minuti za konačnih 2:0.

Revanš bi za Benficu trebao biti samo odrađivanje posla i tim iz Lisabona ćemo vjerovatno gledati u grupnoj fazi Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi