Englezi ostali u šoku zbog onog što čuju: Pogledajte kako je 30.000 djece ispratilo klečanje Engleza

Nevjerovatna scena

Englezi ostali u šoku zbog onog što čuju: Pogledajte kako je 30.000 djece ispratilo klečanje Engleza

Midhat Šljivak

Nevjerovatna scena dešavala se pred početak utakmice Lige nacija između Mađarske i Engleske.

Na tribinama Puškaš Arene u Budimpešti danas su samo djeca. Više od 30.000 dječaka i djevojčica ispod 14 godina su na tribinama, a razlog što su oni tu je kazna UEFA-e.

Evropska fudbalska federacija (UEFA) žestoko je kaznila Fudbalski savez Mađarske zbog homofobnih poruka koje su tokom prvenstva Evrope isticali njihovi navijači.

Kažnjeni su sa tri utakmice bez prisustva navijača i novčanom kaznom od 100.000 eura.

Zbog toga na tribinama protiv Engleske nema odraslih. Tu su djeca do 14 godina, ali i oni su se potrudili da 'na nož' dočekaju igrače Gordog Albiona.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Nakon što su pred početak utakmice engleski igrači kleknuli s tribina su krenuli zvižduci. Djeca su izviždala klečanje Engleza i to je zaprepastilo engleske novinare koji su bili na tribinama.

Top Komentari

King_Kenny
...kad ovo vidim zapitam se je li Putin u pravu kad prica o "denacifikaciji"...pojedine drzave u Europi su opasno zaglibile u nacizam i fasizam...
12 3
Sukedzo
Mali fasisti
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti