Srbe u Budimpešti dočekalo neprijatno iznenađenje

Nisu se nadali ovakvom "dočeku"

Srbe u Budimpešti dočekalo neprijatno iznenađenje

Edmir Škorić

U Budimpešti se igra duel kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Mađarske i Srbije, koji je počeo u 20:45 sati.

Srbija i Mađarska su na diobi prvog mjesta sa po 10 bodova, s tim da su Orlovi odigrali meč više, ali jasno je da je ova utakmica jako važna i za jedne i za druge.

Mađari su slavili u prvom meču u Srbiji i žele ponovo ostvariti pobjedu, a imaju izuzetnu podršku svojih vjernih navijača, koji su priredili sjajnu koreografiju.

Istakli su veliki lik Šandora Rože, mađarskog razbojnika koji je živio u 19. stoljeću na prostoru Velike mađarske ravnice. Postao je poznat kao pljačkaš čiji je život inspirisao brojne pisce.

Domaća publika izviždala je himnu Srbije, a neprijateljski odnos fudbaleri Srbije osjetili su i na zagrijavanju kada ih je također izviždao veliki broj mađarskih navijača.

Oko 3500 srpskih navijača skandiralo je na Puškaš Areni "Kosovo je Srbija", no ostali su zatečeni kada su Mađari počeli negodovati.

Na tribinama zaista užarena atmosfera, a bit će uzbudljivo i borbeno sasvim sigurno i na terenu jer bi večerašnji rezultat uveliko mogao odrediti sudbinu selekcija po pitanju plasmana na Euro.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Crna Gora pomno prati situaciju jer je odmah iza ovih selekcija sa dva boda manje, ali za tri dana slijedi paklen okršaj Srbija - Crna Gora.

Još uvijek je u ovoj grupi sve otvoreno, no ponavljamo, dosta toga ovisit će i od rezultata meča u Budimpešti.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Jel ovi ugrozeni jos nisu skontali da Kosovo je republika!
5 2
user1677191664
Pa reko se da su braca,,!a dodik kaze Orban mu Babo drugi???
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi