Rekao "ne" Orlovima: Srbin odlučio da igra u reprezentaciji sa tandemom kojeg Srbija ne podnosi
FOTO: EPA

Razočarao je naše istočne košmije

Rekao "ne" Orlovima: Srbin odlučio da igra u reprezentaciji sa tandemom kojeg Srbija ne podnosi

Haris Zilić

Nije samo Bosna i Hercegovina u situaciji da fudbaleri koje vode porijeklo iz naše zemlje biraju druge zemlje i reprezentacije, to su sada osjetili i u Srbiji kada je u pitanju 24-godišnji napadač, Filip Ugrinić.

Pomenuti napadač igra u životnoj formi i trenutno je član prvaka Švicarske, Young Boysa.

Za prvake Švicarske ove sezone je u 13 utakmica u svim takmičenjima zabio tri gola i upisao četiri asistencije, zabio je golove i u prvenstvu i Ligi prvaka.

Došao je 2022. godine iz redova Luzerna, a sjajne igre u Young Boysima odmah su alarmirale i Fudbalski savez Srbije jer Ugrinić ima porijeklo iz Srbije iako je rođen u Švicarskoj gdje je prošao i sve omladinske kategorije ove evropske reprezentacije.

"Ugrinić je spreman da igra za Švicarsku", rekao je direktor fudbalske reprezentacije Švicarske Pierluigi Tami.

Oglasi

Ovo znači da je Ugrinić izgubljen za Srbiju što sigurno neće obradovati naše istočne komšije, a da stvar bude gora, igrat će u reprezentacija sa igračima koje u Srbiji ne podnose.

Naravno riječ je o Granitu Xhaki i Xherdanu Shaqiriju iskusnim švicarskim reprezentativcima koji su porijeklom sa Kosova.

Poznato je da su pomenuti reprezentativci Švicarske ranije imali svoje minute na terenu koje i baš nemaju veze sa fudbalom.

To se posebno izražavalo u utakmicama između Srbije i Švicarske na velikim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Što se tiče Ugrinića on je za omladinske selekcije Švicarske skupio ukupno 11 nasupa, a ima i nastup za U21 reprezentaciju.

Pored švicarskih klubova Luzerna i Young Boysa u karijeri je i dres nizozemskog Emmena, a karijeru je počeo u Luzernu gdje igrao za sve mlađe kategorije ovog kluba iz Švicarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi