Prije nekoliko dana Mudryka platili 100 miliona eura, a sada novim transferom šokirali Englesku

Kako mogu potrošiti ovoliki novac?

Prije nekoliko dana Mudryka platili 100 miliona eura, a sada novim transferom šokirali Englesku

Esmer Oštraković
Teme:

Chelsea je prije nekoliko dana "ukrao" Arsenalu Mudryka, te su njegov potpis platitli ogromnih 100 miliona eura, ali to ih nije zaustavilo da nastave sa pojačanjima.

Kao grom iz vedra neba pojavila se informacija da su u pregovorima sa igračem PSV-a, Nonijem Maduekeom, a ubrzo nakon toga transfer je dogovoren.

Ništa tu ne bi bilo čudno da Madueke ne košta čak 35 miliona eura, a obzirom da je igrač za koje se malo ili skoro nikako nije čulo mogao bi biti debelo preplaćen.

Zaista je zanimljvio kako Chelse troši ovoliko novca obzirom na finansijski fair play, ali jasno je da postoje ljudi koji su zaduženi za to.

Kada je riječ o Maduekeu on u Chelsea dolazi iz PSV-a, a usmeni dogovor je postignut, te će sve biti oko 35 miliona eura.

Madueke će potpisati višegodišnji ugovor sa Chelseajem u narednim danima, a on je bio velika želja uprave ovog kluba.

Oglasi

Kako prenosi Fabrizio Romano, ugovori se trenutno pripremaju, a Madueke je na putu ka Londonu gdje će prvo obaviti ljekarske preglede.

Kada je riječ o statistici, tek tada nikome nije jasno zašto se Chelsea odlučio na ovaj potez, a još manje da Maduekea plati 35 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, on je ove sezone odigrao devet utakmica u svim takmičenjima, te je uspio postići samo dva gola, a igra na poziciji napadača.

Ostaje da vidimo kako će se uklopiti u ekipi Chelseaja, te ko zna, možda dokaže svima da je uprava ovog kluba imala neki razlog da ga plati toliko novca.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Kao prvo igra krilo, kao drugo za vas nepoznat. Za osobe koje imalo gledaju fudbal je poznat.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi