Mudrykov ekspresan povratak u Šahtar, poznato i zašto

Lijep potez Ukrajinca

Mudrykov ekspresan povratak u Šahtar, poznato i zašto

Edmir Škorić

Ukrajinski reprezentativac Mykhayl Mudryk potpisao je jučer za Chelsea u transferu vrijednom 100 miliona eura.

Krilni napadač je napustio Ukrajinu i dres Šahtara zamijenio dresom Chelseaja. Prvobitno je bio na pragu transfera u Arsenal, bila je to njegova želja, ali klub iz sjevernog Londona nije bio spreman da plati onoliko koliko su u Donjecku tražili.

Za razlikuz od Arsenala, Chelsea je ispunio sve uslove i doveo talentovanog Ukrajinca koji je potpisao ugovor do 2030. godine.

Navodi se da će se Mudryk nakon transfera vratiti među igrače svog bivšeg kluba. Napustit će London i odletjeti u Antaliju u trening kamp Šahtara, kako bi se mogao "kao čovjek oprostiti od bivših saigrača".

Pregovori oko njegovog transfera bili su jako brzi i nije stigao da se dostojanstveno pozdravi sa svojim prijateljima iz Šahtara prije odlaska u Englesku, pa zato sada želi da iskoristio koji dan pauze i da ih posjeti u Turskoj.

Treba napomenuti da je Mudryk počeo karijeru u Metalist Kharkivu, a kasnije igrao u omladinskim selekcijama Dnjipra i Šahtara. Za prvi tim Šatara debitovao je u januaru 2021. godine i za ovaj tim je upisao 44 nastupa i postigao 12 golova i tome dodavši 17 asistencija.

Oglasi

Šahtarov vlasnik otkrio je da će dio novca od Mudrykovog transfera završiti kod ukrajinske vojske koja nastavlja voditi žestoke bitke da odbrani zemlju od ruskog agresora.

Milijarder i predsjednik Šahtara Rinak Akhmetov je poručio da će donirati 20 miliona za one koji rizikuju svoje živote da spase i odbrane Ukrajinu.

"Odlučio sam izdvojiti projekat koji će pomoći vojnicima koji brane Mariupol, ali i porodicama poginulih boraca. Danas ću da doniram 20 miliona eura našim vojnicima, ali i porodicama ubijenih heroja", saopštio je predsjednik Shakhtara.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Akhmetov je također otkrio da Shakhtar i Chelsea u sklopu transfera Mudryka imaju i dogovor za odigravanje prijateljske utakmice u Donjecku, ali tek kada ovaj grad bude oslobođen i kada se steknu uslovi za ponovno odigravanje utakmica na Donbass Areni.

Chelsea je pristao na odigravanje prijateljske utakmice u budućnosti što je posebno oduševilo javnost u Ukrajini s obzirom da je do prije svega nekoliko mjeseci taj klub bio u vlasništvu ruskog bogataša Romana Abramoviča.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti