Maguire posljednjom izjavom navijačima "poklonio" novi razlog da ga ismijavaju

Sam je sebi kriv

Maguire posljednjom izjavom navijačima "poklonio" novi razlog da ga ismijavaju

Esmer Oštraković

Štoper engleske reprezentacije i Manchester Uniteda, Harry Maguire, jasno je rekao da će biti neuspjeh ako Engleska ne osvoji Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Maguire je često kritikovan zbog partija koje pruža u dresu reprezentacije, ali i u dresu Manchester Uniteda.

On je bio dio reprezentacije koja je osvojila četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu koje je odigrano u Rusiji.

Osim toga bio je dio Engleske reprezentacije koja je u finalu Evropskog prvenstva poražena od Italije, ali i koja je prošle godine u četvrtfinalu Mundiajla ispala od Francuske.

"Vjerujem da imamo tim za naslov. Ako ne osvojimo turnir to će biti neuspjeh. Do sada sam bio na tri velika turnira i bio sam jako blizu osvjanja", rekao je Maguire, te je dodao:

"Mislim da smo igrali dobro na Mundijalu, ali smo na kraju ispali od Francuske. Imamo mnogo talenta i toliko dobrih mladih igrača", kaže Maguire.

Oglasi

Englezi su u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ostvarili pobjedu na gostovanju kod Italije, a konačan rezultat bio je 2:1.

Sada im slijedi utakmica na Wembleyju gdje dočekuju reprezentaciju ukrajine.

Maguire je ove sezone u Premiershipu odigrao sam 11 utakmica jer su ga iz prve postave izgurali Lisandro Martinez i Raphael Varane.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ipak u reprezentaciji je stadnardan, a govorio je i o tome.

"Želim igrati svaku utakmicu za svoj klub i svoju zemlju. Osjećam da sam dovoljno dobar da igram na ovoj razini i to sam dokazao u godinama koje su iza nas", završio je Maguire.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti