Mahmutović: Imamo tim za vrh tabele, iz TOŠK-a mogu samo u Premijer ligu ili inostranstvo
Sjajni napadač kluba iz Tešnja još jednom je pokazao svoje golgeterske sposobnosti, te je trenutno najbolji igrač i strijelac 1.lige FBiH

Najbolji topnik 1.lige FBiH

Mahmutović: Imamo tim za vrh tabele, iz TOŠK-a mogu samo u Premijer ligu ili inostranstvo · Intervju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nakon pet odigranih kola u 1.ligi FBiH prvo mjesto na tabeli dijele TOŠK i Igman iz Konjica sa po 13 bodova. Svakako da je prijatno iznenađenje klub iz Tešnja, koji je svake godine u vrhu, iako su dosta mijenjali u igračkom kadru.

Tešanjci su predvođeni trenerom Dženanom Zaimovićem bez poraza, a to će pokušati nastaviti u narednom kolu kada gostuju na Piroti kod Travnika.

Prvo ime kluba iz Tešnja u prvih pet kola je svakako sjajni 28-godišnji napadač Selmir Mahmutović. Ovaj igrač je u pet odigranih mečeva postigao već šest golova uz dvije asistencije na svome kontu, te je po svemu prvo ime početka sezone u 1.ligi FBiH.

Bivši napadač Čelika, Crikvenice, Usore, Pribrama, Proletera, Sloge, Zvijezde 09 i Simm-Bau-a kazao je nešto više za SportSport.ba o povratku u TOŠK, početku sezone i dobrim igrama kluba, te ciljevima i najvećim konkurentima za sami vrh tabele.

"Svakako da smo zadovoljni i sretni zbog sjajnog starta sezone u 1.ligi FBiH. Idemo iz utakmice u utakmicu i ovo dosad je veoma dobro. Igramo lijepo, napadački, kazali bi za gol više, a to je svakako ono što dovodi navijače na tribine. Iz kolektivne igre uvijek iskoči neki pojedinac, možda sam trenutno to ja, a sutra će biti neko drugi. Najvažnije je da tim igra dobro i postiže dobre rezultate", ističe Mahmutović.

TOŠK svake sezone je pri vrhu tabele, koliko može u ovoj sezoni i ko su najveći konkurenti za vrh tabele

Oglasi

"Ambicije ovog kluba su uvijek da budemo u vrhu tabele, što je čest slučaj posljednjih sezona. Imamo mladu ekipu i pokušat ćemo da se što više mladih nogometaša afirmira ove sezone. Kada su u pitanju konkurenti za vrh, mislim da Igman iz Konjica i GOŠK važe za najozbiljnije kandidate za sami vrh. Imaju dobre i široke rostere, a vjerujem da ćemo se i mi dosta toga pitati ove sezone", ističe ofanzivac kluba iz Tešnja.

Izdvojio si se na listi strijelaca sa šest golova u pet odigranih utakmica, jel cilj ove sezone i titula najboljeg topnika lige

"Ne opterećujem se time da ću biti prvi strijelac, važno mi je da ekipa igra dobro i da pobjeđuje. Ovo što smo uradili u ovih pet kola nadam se da će se nastaviti i u narednim utakmicama. Sluša me lopta što bi rekli, postižem golove, ali to je sve zasluga mojih saigrača", kaže trenutno prvi strijelac lige.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Za kraj nam kaži kakve su lične ambicije za naredni period

"Pa najbolje se osjećam ovdje u Tešnju i ovdje igram najbolji nogomet. Iz TOŠK-a mogu samo u Premijer ligu ili inostranstvo, ne želim da idem u druge klubove iz istog ranga", kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba Selmir Mahmutović.

Top Komentari

Brazuka
Rece momak koji je otišao u simm bau za 200 km više i bio glavni pljuvac toska Hahaga
3 1
HiTi
Bez obzira ko radi tako i gresi, greske su mu oprostene, igra kolektivno i sa timom, posebno neobican igrac i sto je najbitnije prilicno dobro gađa gol, a jos formira formu. Sretno u novom starom klubu!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi