Bogati Saudijci su još jednoj zvijezdi spremili bogatstvo, teško će reći 'ne'

Definitivno pomjeraju sve granice

Bogati Saudijci su još jednoj zvijezdi spremili bogatstvo, teško će reći 'ne'

Samir Mlaćo
U Saudijskoj Arabiji neće štedjeti novac da dovedu brojne poznate igrače iz Evrope. Sjajno im ide, uspjeli su 'nagoviriti', Cristiana Ronalda i Karima Benzemu, priča se i o dolasku N'Golo Kantea, a nova meta je Riyad Mahrez.

Otočki mediji o tome mnogo pišu i ističu da bogati Saudijci, tačnije čelnici Al Ahlija spremaju pravo bogatstvo kako bi doveli člana Manchester Cityja.

Mahrez je donio ponudu od 100 miliona eura, odnosno 50 miliona eura po sezoni uz ugovor na dvije godine uz opciju produženja saradnje pod istim uvjetima na još godinu dana.

Tu su i bogati bonusi, pa zaista će teško biti Mahrezu reći 'ne'.

Svjestan je ipak i on da bi odlaskom u Saudijsku Arabiju nestao sa ozbiljne scene, ali kada pogleda ugovr to mu sigurno neće zasmetati.

Tu su i druga poznata imena, a sigurno bogati Saudijci neće na tome stati. Spremaju još nekoliko pomalo i nevjerovatnih transfera.

Oglasi

To je prije par dana učinio Karim Benzema koji je predstavljen pred više od 60.000 navijača, što govori kakva nogometna euforija vlada u ovoj zemlji.

Benzema je sa prvakom Saudijske Arabije potpisao ugovor do 2026. godine uz platu od čak 200 miliona eura godišnje.

Prije zvaničnog predstavljanja kao igrač Al Ittihada je u svojoj prvoj izjavi da je ključni razlog zašto je izabrao Saudijsku Arabiju taj što je musliman i što će se dobro osjećati u muslimanskoj zemlji.

Govorio je sjajni Francuz i o statusu žena u fudbalu Saudijskoj Arabiji s ozbirom da u toj zemlji vlada islamski zakon poznat kao šeirat i žene nisu imale ulogu u tom sportu.

Oglasi

"Fudbal je važan za sve, za žene, za muškarce, a to vidimo čak i u Evropi, gdje ženeske ekipe igraju brojna takmičenja, uključujući i Ligu prvaka, zaključio je.

"Važno je pružiti podršku i stoga, bilo da se radi o muškarcima ili ženama, mi smo ovdje da iskažemo podršku. U slučaju žena, sretan sam što sam dio ove porodice."

"Čuo sam dosta toga o prvenstvu Saudijske Arabije. Ovo je dobro prvenstvo i ima mnogo dobrih igrača. Svake sezone se diže nivo. Glao sam Svjetsko prvenstvo, Saudijska Arabija je igrala jako dobro, posebno protiv Argentine. Očito, oni imaju jako dobre igrače,"

Benzema nije mogao, a da ne spomene svog dugogodišnjeg saigrača iz Real Madrida, Cristiana Ronalda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Također je važno da je Cristiano Ronaldo u Saudijskoj Arabiji, jer je on vrlo važan igrač. On pridonosi mnogo fudbalu u ovoj zemlji i sve to će još više podići nivo igre", rekao je.

 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi