Najveća utakmica svijeta i Inzaghi je konačno odabrao između Džeke i Lukakua
Edin Džeko je navodni izbor Simonea Inzaghija uz Lautara Martineza (Foto: EPA)

City protiv Intera

Najveća utakmica svijeta i Inzaghi je konačno odabrao između Džeke i Lukakua

M. Šljivak

Manchester City i Inter večeras u Istanbulu igraju finale Lige prvaka, a prema najavama italijanskih medija reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko naći će se na terenu od prve minute u redovima Nerazzurra. Simone Inzaghi je odlučio dati prednost bh. napadaču u odnosu na Romelua Lukakua i Džeko će uz Lautara Martineza predvoditi napad italijanskog velikana.

Manchester City i Inter večeras u Istanbulu igraju finale Lige prvaka. Građani u najveću svjetsku utakmicu ulaze kao favoriti, a ova utakmica posebna je i za bh. javnost jer ćemo na terenu vidjeti legendu našeg fudbala Edina Džeku.

A sudeći prema najavama iz Italije Edin će na teren od prve minute protiv svog nekadašnjeg kluba. Simone Inzaghi je nakon posljednjeg treninga odlučio Džeki pružiti šansu uz Lautara Martineza, dok će na klupi ostati Romelu Lukaku.

Sastav Nerazzurra za večerašnje finale trebao bi izgledati ovako: Onana, Darmian, Acerbi, Bastoni, Dumfries, Dimarco, Barella, Brozović, Čalhanoglu, Lautaro i Džeko.

Inzaghi je na press konferenciji vješto izbjegao pitanje o napadaču i istakao je kako je njegov tim potpuno spreman za meč. Opuštenosti međutim nema.

Oglasi

"Znamo kako treba da igramo protiv trenutno najboljeg tima na svijetu. Dat ćemo sve od sebe, bit ćemo fokusirani i dat ćemo sve od sebe. Nismo opušteni, ali smo skoncentrisani. Trebat će nam noge, glava i srce u ovom finalu. Imamo priliku da ispišemo historiju kluba", rekao je Inzaghi pred finalni meč.

S druge strane Pep Guardiola je hvalio Nerazzurre. Svjestan je da je Inter veći klub od Cityja, no to ga ne interesuje previše.

"Liga prvaka je san i opsesija za sve nas. Znamo koliko je ovaj meč važan i moramo biti potpuno fokusirani. Znamo s kim imamo posla. Inter je kroz historiju bolji od nas. Međutim, to nije važno i bitno je da odigramo što bolje", poruka je menadžera Manchester Cityja.

City bi u večerašnjem meču trebao izaći u ovom sastavu: Ederson, Walker, Dias, Akanji, Rodri, Stones, Silva, Grealish, Gundogan, De Bruyne, Haaland.

Finale Lige prvaka se igra od 21 sat, a glavni sudija ovog meča je Poljak Szymon Marciniak. Pomoćnici su mu Pawel Sokolnicki i Timasz Listkiewicz. Četvrti sudija je Rumun Istvan Kovacs, a u VAR sobi je Tomasz Kwiatkowski.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napomenimo da Inter igra za svoju četvrtu titulu prvaka Evrope, dok je City tek drugi put u finalu i još uvijek su bez trofeja u elitnom takmičenju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi