Tuga jednog sreća je svih ostalih: U Milanu slavlje zbog vijesti koja je danas stigla
Vraća se Maignan na gol Milana.

Vraća se prvi golman

Tuga jednog sreća je svih ostalih: U Milanu slavlje zbog vijesti koja je danas stigla

Eldar Ganibegović

Od derbija s Napolijem sredinom septembra prošle godine, ekipa Milana je bez prvog golmana Mikea Maignana koji se povrijedio. Danas je na San Siro stigla sjajna vijest kada je on u pitanju.

Francuski golman Mike Maignan povrijeđen je od septembra 2022. godine. Posljednja utakmica na kojoj je branio bila je ona između Francuske i Austrije u Ligi nacija 22. septembra, a četiri dana ranije stajao je na golu Milana protiv Napolija. 

Njega je na golu prvaka Italije zamijenio 37-godišnji rumunski golman Ciprian Tatarusanu, a malo je reći da navijači nisu zadovoljni njegovim izdanjima.

Statistika kaže da je ove sezone na 21 utakmici primio 31 gol, a na samo pet utakmica (tri u Seriji A i dvije u Ligi prvaka) je uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom. 

Danas u Milanu sjajne vijesti za navijače ovog kluba. Maignan se uskoro vraća na gol, a to je potvrdio Maldini, tehnički direktor aktualnog prvaka Italije.

"Predviđeno je da se vrati u tim u narednih 10 dana. Pošto je imao dva relapsa, mora biti veoma oprezan. Izbjegli smo još jednu moguću hiruršku intervenciju", rekao je Maldini, a prenosi Milannews.

Neke su prognoze govorile kako bi mogao biti u pogonu već za tri dana protiv Tottenhama u Ligi prvaka, no to se neće desiti. 

Trenutno je najoptimističnija prognoza da bi se na gol Milana mogao vratiti za sedam dana kada prvaci Italije gostuju kod Monze ili 26. februara kada će dočekati Atalantu. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bez Maignana Milan je trenutno četvrti tim na tabeli Serije A s 41 osvojenim bodom. Zaostaju čak 15 bodova za vodećim Napolijem uz utakmicu više, te se mogu pozdraviti s titulom. 

Vidjet ćemo koliko mogu u Ligi prvaka gdje se sastaju s Tottenhamom u osmini finala. Prva utakmica je, kako smo već rekli, za tri dana. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647189634
Kakav je ovo naslov?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi