Majstorska asistencija Džeke, Roma razbijena na Balaidosu
Foto: EPA

Celta pobijedila Romu s 4:1

Majstorska asistencija Džeke, Roma razbijena na Balaidosu

M. Šljivak

Fudbaleri Rome doživjeli su težak poraz (4:1) u prijateljskom susretu protiv Celte na Balaidosu.

Eusebio Di Francesco se odlučio izvesti rezervni sastav od prve minute i to ga je koštalo u prvih 45 minuta u kojem je Vučica doživjela pravu katastrofu.

Povela je Celta u 17. minuti. Fazio je oborio Guidettija, sudija je pokazao na bijelu tačku, a precizan izvođač je Iago Aspas za prednost domaćeg tima od 1:0.

Ekipa iz Viga je dominirala i u ostatku prvog dijela, a postigli su još tri pogotka. U 22. minuti pogodio je Sisto za 2:0, da bi isti igrač pet minuta kasnije povisio prednost na 3:0.

Rezultat od 4:0 u prvom poluvremenu postavio je Aspas drugim golom u 41. minuti meča.

Roma u nastavak ulazi sa nekoliko izmjena. Šansu je dio i Edin Džeko, koji je zaslužan za gol u 62. munuti. Prekrasno je uposlio Kevina Strootmana, a ovaj je pogodio za smanjenje rezultata na 4:1.

Do kraja Roma nije uspjela da se vrati u meč. Celta je privela meč kraju i slavila je uvjerljivu pobjedu.

Pripremni meč:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Celta - Roma 4:1



Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi