Majstorski gol Zvonimira Kožulja iz slobodnjaka
Foto: Screenshot

Bivši fudbaler Širokog nastavio sa sjajnim igrama u Poljskoj

Majstorski gol Zvonimira Kožulja iz slobodnjaka

Nekadašnji fudbaler Širokog Brijega i povremeni reprezentativac BiH, Zvonimir Kožulj, odigrao je još jednu odličnu utakmicu.

Kožulj je postigao gol i asistirao, ali ipak nije uspio pomoći svom Pogonu da izbjegne poraz na gostovanju kod Jagiellonije u utakmici poljskog šampionata.

Povela je Jagiellonija sa 2:0 već nakon sedam minuta igre pošto su mrežu Pogon Szczecina pogodili Imaz i Runje.

U 21. minuti je Pogon smanjio na 2:1 preko Kowalczyka kojem je asistirao Kožulj, a to je ujedno bio i rezultat prvog dijela.

U 66. minuti je Jagiellonia stigla do 3:1 preko Imaza, da bi u 79. Kožulj smanjio na 3:2.

Bh. veznjak je sjajno izveo slobodnjak. Domaći su vjerovali da će Kožulj ubaciti loptu pred gol, ali je on šutirao i majstorski pogodio.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Ipak, Jagiellonia je u 88. minuti preko Pospisila potvrdila pobjedu i došla do konačnih 4:2.

Podsjetimo, Zvonimir Kožulj je u našoj zemlji branio boje mostarskog Branitelja, Viteza i Širokog Brijega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi