Maksimović: Deset igrača Sarajeva nam je čestitalo prije utakmice, imponuje to

Maksimović: Deset igrača Sarajeva nam je čestitalo prije utakmice, imponuje to

S. Grebović

Fudbaleri Sarajeva su u finalnom susretu Kupa Bosne i Hercegovine slavili protiv Borca tek nakon penal serije.

Nakon regularnih 90 minuta pogodaka nije bilo, pa smo ime pobjednika morali dobiti preko jedanaesteraca.

Poslije penal serije uspješniji je bio Bordo tim koji je rezultatom 4:1 došao do trofeja namjenjenog pobjedniku Kupa naše zemlje.

Evo kako je ovaj susret u izjavi za Arenu Sport vidio trener Banjalučana, Marko Maksimović.

"Sezona ne da je uspješna nego je preuspješna. Kada vidite kako igrači Sarajeva slave onda vam je jasno šta smo mi uradili. Najviše nam imponije kad nam je 10 igrača Sarajeva prije utakmice čestitalo. Žao mi je što nismo uzeli duplu krunu, ali ćemo mi i večeras slaviti. Momcima nemam šta da zamjerim, jako sam sretan i ponsan na njih".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Prva dva penala su za Borac šutirala dva najmlađa igrača, Čavić i Tahrić i promašili su. Evo šta o tome kaže Maksimović.

"Pitao sam igrače prije penala ko želi da šutira i njih dvojica su digli ruke pa sam se odlučio za njih", dodaje trener novog prvaka Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

Rajvosa2019
Lojavi smrad se nesto ljuto obracao Irfanu , haman da nije bio zadovoljan sa sudjenjem- nije svirao penal za Borac + ponistio im gol iz cistog ofsajda
8 1
Ende
Laze decko da pokusa opravdati ono sto se ne moze opravdati... niko mu nije cestitao osim Dusana Hodzica koji je protjeran iz kluba i ode bas tamo gdje je cestitao.. Odvratna sezona, ali eto... najtrofejniji klub u BiH je FK SARAJEVO
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi