Maksimović režirao preokret Zvijezde, važan trijumf Metalleghea

Prva liga FBiH

Maksimović režirao preokret Zvijezde, važan trijumf Metalleghea

E. Škorić

U subotu je odigran veliki dio mečeva 18. kola Prve lige Federacije BiH.

Velež je ostvario novu pobjedu i nastavio da se bori za Premijer ligu, no njihov donedavni konkurent, Zvijezda iz Gradačca, dosta loše igra ovog proljeća, no napokon je uspio da upiše pobjedu.

Zvijezda je na proljeće dva puta poražena od TOŠK-a u Kupu BiH, razočarala je u 16. kolu odigravši 1:1 sa Orašjem na Banja Ilidži, potom je s 2:1 poražena u Vitezu, a danas je uz dosta muke savladala Igman s 2:1.

Gostima iz Konjica dobro je došlo razdrmano stanje u Zvijezdi, ali nisu na kraju uspjeli da sačuvaju vodstvo od 1:0. Ivan Sulić je krajem prvog dijela pogodio za 1:0. On je zbog crvenog kartona dobar dio nastavka proveo izvan terena, a Zvijezda je s dva gola došla do preokreta.

Janjić je pogodio za izjednačenje u 71. minuti na asistenciju Saše Maksimovića, a četiri minute kasnije mladi i talentovani Maksimović, koji je došao na posudbu iz Slobode, donosi tri boda Gradačačanima i pretvara se u junaka meča.

U Jajcu Metalleghe je imao težak meč protiv Viteza, ali su domaći uspjeli da ostvare pobjedu. Haračić je bio junak, pogodio je za pobjedu na ubačaj Jusufbašića.

U Novom Travniku nije bilo pobjednika, pošto su istoimeni domaćin i Orašje remizirali rezultatom 1:1. Petak je rano doveo domaće u vodstvo, ali je u drugom dijelu gostujuća ekipa uspjela da izjednači, iako je imala igrača manje u polju posljednjih pola sata.

Zvijezda - Igman 2:1

NK Zvijezda: Ružić, Petroić, Vučić, Lukić, Janjić, Antić, Šarkanović, Vulić, Maksimović, Jazvin, Đekić.

FK Igman: Ćeman, Lukomirak, Hrvanović, Savinović, Žerić, Carvalho, Oglečevac, Šehić, Sulić, Tatar, Pendek.

Novi Travnik - Orašje 1:1

NK Novi Travnik: Poračanin, Zaimović, Duvnjak, Hota, Petak, Silajdžija, Velić, Duraković, Opardija, Lucić, Buljubašić.

HNK Orašje: Kurbašić, Poturalić, Gajčević, Šabić, Brčkalić, Osmanković, Živković, Matolić, Marković, Hrštić, Prgić.

Metalleghe - Vitez 1:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Metalleghe BSI: Kukrika, Kremenović, Pljevljak, Malbašić, Jusufbašić, Tankuljić, Danilović, Haračić, Kovač, Popović, Bešagić.

NK Vitez: Kragić, Vujica, Sarvan, Ćatić, Tirić, Rovčanin, Kadrić, Džaferović, Fazlić, Zec, Gačan.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi