Rus i Ukrajinac se sreli na treningu, saigrači "zanijemili" nakon njihovog poteza

Igraju za jedan od najboljih timova današnjice

Rus i Ukrajinac se sreli na treningu, saigrači "zanijemili" nakon njihovog poteza

A. Čaušević

Invazija Rusije na Ukrajinu polako, ali sigurno i ostavlja trag u svijetu sporta. 

Sigurno je najteže ukrajinskim sportistima koji strahuju za svoje najbliže, dok ruskim sportistima prijeti maksimalna izolacija pa i budućnost po pitanju profesionalne karijere.

Nekoliko je primjera gdje ruski i ukrajinski fudbaleri dijele svlačionicu. To je slučaj sa ekipom Atalante, ekipom koja je pobrala simpatije mnogih posljednjih godina.

Ruslan Malinovsky nastupa za Ukrajinu, dok je Alexey Miranchuk član ruske reprezentacije. Ono što su njih dvojica uradili na dan početka invazije je njihove saigrače ostavilo bez teksta.

O detaljima njihovog susrata u trening kampu Zingonia je govorio italijanski reprezentativac Matteo Pessina.

"U svlačionici Atalante Rusiju i Ukrajinu predtavljaju Ruslan i Alexey. Kada je počeo konflikt između njihovih zemallja oni su se na treningu zagrlili", kazao je Messina te dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"To je fudbal. Fudbal ujedinjuje sve ono što ljudska ludost pokušava da razvdoji."

Miranchuk i Malinovsky sigurno mogu poslužiti kao primjer svim ostalim sportistima širom svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije