Sve je gotovo: Italijanski klub ima nove vlasnike

Potvrđeno iz kluba

Sve je gotovo: Italijanski klub ima nove vlasnike

Samir Mlaćo
Sve je gotovo, italijanska Atalanta ima nove vlasnike.

Danima se to najavljivalo, a sada je stigla i zvanična potvrda.

Američki investitori postali su vlasnici kluba koji je bio prkos bogatijim i moćnijim.

Uprava Atalante potvrdila je dogovor, odnosno prodaju 55 posto vlasništva kluba.

Na čelu investitora iz SAD-a je Stephen Pagliuca, suvlasnik NBA tima Bostoc Celticsa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Atalanta i Celtisci dijele istu vrijednost. Naš zadatak je da povećamo prihode, ali i da postanemo kandidati za titule, kako u Italiji, tako i Evropi. Fond je sposoban da podrži takve ambicije“, kazao je Pagliuca.

Atalanta je ove sezone na petom mjestu Serije A sa 44 osvojena boda.

Top Komentari

GuiliDamou
Jbga lafe. Imamo situaciju gdje sjedimo pored tv-a s mobitelom u ruci s mogucnosti da otipkamo nase trenutno misljenje, pa bilo ono npr. da CR7, Messi ili Pogba nemaju pojma itd…Stadioni u Evropi su sve manje posjeceni, sve je manje prodatih ulaznica, bile one clanske, godisnje ili polugodisnje… sta drugo sportu tj. klubovima preostaje!? Prodaji nekome ko ce pokrivat troskove.
3 0
Salence
Koji klub je sljedeći?..........Nekad je ulazak lihvara u 50%+ u klub bio nezamisliv,danas je poželjan.Svijet je odavno poludio,zašto bi fudbal bio izuzetak?....Ne znam šta bi mislio o tom...najvjerovatnije -ništa!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi